Connect with us

Revistateo.ro

Specialistii din domeniul medical au facut o descoperire surprinzatoare legata de durerea mentruala cunoscuta si ca dismenoree.

Sanatate

Descoperirea surprinzatoare a medicilor despre durerea menstruala

Milioane de femei se confrunta lunar cu durerea menstruala (dismenoree). Medicii au ajuns la concluzia ca aceasta durere poate fi la fel de puternica precum un atac de cord si au oferit niste concluzii surprinzatoare pe baza acestei probleme.

Daca o femeie experimenteaza durerea menstruala moderata, poate doar sa ia analgezice puternice precum ibuprofen sau paracetamol, iar doctorii si expertii medicali spun ca surprinsi de faptul ca nu s-au facut cercetari in zona durerilor ce apar in legatura cu menstruatia.

John Guillebaud, profesor la Universitatea din Londra, sustine ca durerea menstruala poate fi la fel de rea ca un atac de cord. El sustine ca barbatii nu inteleg acest lucru si ca acestui lucru nu i s-a dat atentia meritata.

CITESTE SI: Ce se intampla in creierul unei femei in timpul menstruatiei

CITESTE SI: Nu consumati cafea in timpul menstruatiei! Iata de ce!

 

Dismenoreea (durere menstruala) afecteaza viata zilnica a una din cinci femei, conform studiilor facute de specialistii americani. Lipsa de intelegere a acestui fenomen rezulta in probleme serioase pe care le pot avea femeile si care se pot ascunde in spatele unor asa-numite simple dureri legate de ciclul menstrual.

Mai multe femei s-au plans ca doctorii le-au recomandat sa ia analgezice si le-au sfatuit sa foloseasca sticle cu apa calda, desi unele sufereau de endometrioza, boala care poate fi foarte greu de tratat.
Exista o cauza secundara pentru durerea menstruala si se produce atunci cand tesutul care captuseste uterul creste in afara acestuia.
Expertul in probleme medicale Richard Legro, de la Colegiul Penn State spune ca investingand durerea menstruala a descoperit ca sildenafilul (cunoscut ca si Viagra) poate trata dismenoreea, dar ca nimeni nu ii finanteaza cercetarile.

Alti medici americani se plang de probleme cu aprovizionarea de tratamente hormonale pentru femei, cum ar fi cremele cu estrogen, deoarece producatorii nu fabrica destule, din ratiuni financiare. Ei mai spun ca acest lucru se intampla rareori cand este vorba de stocuri cu medicamente pentru problemele barbatilor.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top