Connect with us

Revistateo.ro

descoperire arhologica

Inedit

Descoperire arheologica: trupuri decapitate ale unor copii, intr-o pestera in apropierea unei scoli celebre!

Pestera in care s-a facut aceasta descoperire arheologica uluitoare se afla in apropierea scolii in care au invatat personalitati importante, printre care si Printul Charles al Marii Britanii. Specialistii spun ca ramasitele sunt din Epoca Bronzului.

Pestera este aplasata pe domeniile scolii Gordonstoun din Scotia si ascundea un secret arheologic teribil: cu o mie de ani inainte de Hristos, aici se realizau ritualuri cu sacrificii umane.

Expertii spun ca clanurile din acele vremuri foloseau oasele pentru aceste rituri, de aceea, amplasau cadavrele in pesteri, pentru a se descompune.

Arheologii care au analizat pestera din Scotia au tras concluzia ca locul era folosit pentru ritualuri funerare, de aceea, capul era separat de trup. Analizele au aratat ca cele gasite recent apartineau unor copii. Specialistii au precizat ca, in Epoca Bronzului, expunerea capetelor taiate era ceva comun.

Descoperire arheologica: trupuri decapitate ale unor copii, intr-o pestera in apropierea unei scoli celebre!

Descoperire arheologica: trupuri decapitate ale unor copii, intr-o pestera in apropierea unei scoli celebre!

CITESTE SI: Cortina de fier sexuală: închisori vestimentare

CITESTE SI: Asta ar putea sa fie CEA MAI TARE DESCOPERIRE ARHEOLOGICA! Să fie acesta LOCUL JUDECĂŢII LUI ISUS?

Saptamana trecuta, pe o insula tot din Scotia, a fost gasite oasele vechi de 6.000 de ani ale unei femei. Aceasta descoperire arheologica a relevat ca femeia avea rahitism. Despre aceasta se crede ca ar fi primul caz de lipsa de vitamina D din Anglia.

Se pare ca, in preistorie, erau folosite pesterile pentru ritalurile funerare, pentru ca fac legatura dintre lumina si intuneric, viata si moarte, conform Daily Mail. In legatura cu aceasta descoperire arheologica, specialistii spun ca este de ajutor ca sa descopere obiceiurile stramosilor nostri.

Scoala Gordonstoun, pe teritoriul careia au fost facuta aceasta descoperire arheologica are o istorie in Scotia: a fost fondata in 1934, pentru trei copii, iar pana in anii ’70 conditiile erau dincolo de imaginatie: elevii stateau in dormitoare friguroase, fara incalzire termica, in care, din cand in cand se mai deschideau si geamurile. Scoala este populara pentru dusurile reci aplicate copiilor si pentru faptul ca acestia erau pedepsiti sa alerge in jurul cladirii.

In aceasta scoala au invatat Printul Charles si alti 5 nepoti si stranepoti ai Reginei Marii Britanii.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top