Connect with us

Revistateo.ro

Deputata Aurelia Cristea vrea sa modifice iar legea anti-fumat

Stiri

Deputata Aurelia Cristea vrea sa modifice iar legea anti-fumat

Deputata PSD Aurelia Cristea vrea sa modifice din nou legea anti-fumat. Dupa ce a depus mai multe amendamente la legea care interzice fumatul in spatiile publice, politicianul vrea sa faca anumite modificari.

Aurelia Cristea vrea sa interzica fumatul in masina personala daca in automobil se afla un copil minor sau o femeie insarcinata, iar reclamatia impotriva fumatorului o va putea face inclusiv un simplu trecator de pe strada.

Legea anti-fumat, din nou modificata?

Legea care prevede interzicerea fumatului in spatiile publice inchise, aflata in Camera Deputatilor, la Comisia de sanatate, ar putea fi modificata de parlamentari pentru a nu mai fi la fel de drastica pentru fumatori, insa initiatoarea legii vine cu noi interdictii, anunta Antena 3.

Fumatorii nu isi pot aprinde tigara in restaurante, baruri, cluburi sau orice spatiu public delimitate de doi pereti si cu un acoperis, inclusiv statiile de tramvai sau autobuz. Legea anti-fumat a intrat in vigoare pe 16 martie anul acesta.

Legea anti-fumat permite in continuare fumatul in spatiile special amenajate, terase fara acoperis, aeroporturi sau penitenciare. Persoanele fizice care nu respecta leaga risca amenzi de pana la 500 de lei, iar pentru persoanele juridice sunt prevazute amenzi de pana la 15.000 de lei.

Aurelia Cristea sustine ca modificarile pe care vrea sa le faca sunt gandite pentru sanatatea copiilor si a viitoarelor mamici, fumul putand sa le puna in pericol viata. Conform mai multor studii realizate in ultimii ani, interzicerea fumatului nu a avut efecte negative asupra economiei, cel putin nu in cazul Australiei, Noii Zeelande, Norvegiei sau Irlandei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top