Connect with us

Revistateo.ro

Decizie importanta in legatura cu contributiile la pensiile private

Stiri

Decizie importanta in legatura cu contributiile la pensiile private

Guvernul Grindeanu a luat o decizie importanta in legatura cu contributiile la pensiile private. Masura care se va aplica de la 1 ianuarie 2018 afecteaza 6,7 milioane de romani.

De la 1 ianuarie 2018 cota de contributie la fondurile de pensii private se va majora la 6%. Asta se arata intr-un proiect de ordonanta de urgenta al guvernului instalat la inceputul acestui an, scrie Capital.

Pentru acest an se va pastra nivelul de contributie la pensiile private la 5,1%, ceea ce va duce la cresterea veniturilor bugetare.

„Prevederile art. 18 alin. (2), art. 19, art. 21 si art. 22 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 99/2016 se aplica in mod corespunzator si in perioada 1 martie – 31 decembrie 2017. (2) Incepand cu 1 ianuarie 2018 cota de contributie la fondurile de pensii administrate privat se majoreaza la 6%”, scrie pe site-ul Ministerului de Finante.

Potrivit datelor ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiara), la 30 noiembrie 2016 fondurile de pensii private aveau 6,762 de milioane de contributori. La aceasta data, activele erau in valoare de aproximativ 30,73 de miliarde de lei, in crestere cu 26,4% fata de nivelul inregistrat la 30 noiembrie 2015.

Parintii care revin mai repede la munca primesc bani mai multi

Guvernul Romaniei a luat hotararea de a majora la 650 de lei cuantumul acestui stimulent. Banii sunt acordati persoanelor care se intorc la munca inainte de incheierea concediului de crestere a copilului. Acest concediu dureaza doi ani. Pana acum, stimulentul acordat parintilor care se intorc in campul muncii era de 531 de lei, majorarea fiind de 119 lei. CITESTE INTEGRAL AICI

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top