Connect with us

Revistateo.ro

Romanii care pleaca pentru mai bine de sase luni din tara sunt obligati sa notifice ANAF cu minim 30 de zile inainte de plecare.

Stiri

Decizie ANAF: Ce trebuie sa faca romanii care stau mai mult de sase luni in strainatate

Ministerul de Finante a publicat in Monitorul Oficial ordinul privind rezidenta fiscala a persoanelor fizice. Documentul ar fi trebuit publicat inca de la inceputul acestui an. pentru a se simplifica toate procedurile referitoare la obligatiile romanilor din straintate de a-si plati contributiile si taxele catre statul roman.

Documentul este deosebit de important din perspectiva persoanelor fizice, pentru cetateni romani ce calatoresc in strainatate si domiciliaza acolo sau pentru cetatenii straini, respectiv apatrizii, ce locuiesc in Romania o perioada mai lunga de timp, scrie hotnews.ro.

Citeste si: Atentie! Romanii din strainatate vor fi TAXATI in TARA! S-a aprobat noul cod fiscal! Iata si de ce

Citeste si: Vrei sa lucrezi in strainatate? Iata ce trebuie sa faci pentru un job sigur

Ei trebuie sa isi stabileasca rezidenta fiscala intr-un stat, iar acel stat este indreptatit legal sa solicite plata impozitelor.

Articolul 59 din Codul Fiscal, prevede ca romanii care pleaca din tara pentru o perioada mai mare de 183 de zile au obligatia sa notifice ANF cu minim 30 de zile inainte de a pleca, pentru a se stabili rezidenta fiscala. Si strainii care intentioneaza sa ramana pe teritoriul tarii au aceeasi obligatie.

1 Comment

1 Comment

  1. mata

    2016-08-03T23:19:10+03:00 at 2016-08-03T23:19:10+03:00

    da pe masa nu o taxeaza???? sa nu mai fure ei pffff taxe dumnezo

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top