Connect with us

Revistateo.ro

Decizia CCR privind casatoriile gay a fost amanata pentru septembrie

Stiri

Decizia CCR privind casatoriile gay a fost amanata pentru septembrie

CCR a luat o decizie privind casatoriile gay, in urma sesizarii facute de cuplul format din romanul Relu Adrian Coman si sotul sau, catetanul american Robert Clabourn Hamilton. Curtea Constitutionala a anuntat ca va da o hotarare pe aceasta tema in luna septembrie.

Adrian Coman si Robert Clabourn s-au casatorit in anul 2010 in Bruxelles, Belgia permitand casatoriile gay. Cei doi au atacat in instanta faptul ca o casatorie intre doi barbati nu este recunoscuta pe teritoriul Romaniei. Judecatoria sectorului 5 din Bucuresti a admis exceptia de neconstitutionalitate si a trimis-o catre judecatorii de la Curte.

Cei doi vor ca relatia lor oficializata sa fie recunoscuta si in Romania, de vreme ce mai multe tari din lume au legalizat casatoriile gay sub forma de casatorii religioase sau, cele mai multe, sub forma de parteneriate civile. Autoritatile din tara noastra refuza sa recunoasca relatia de familie dintre soti, iar acest lucru ii impiedica pe cei doi sa se stabileasca in Romania.

Scrisoarea emotionanta a unei mame catre fiul transsexual

Andreea Balan socheaza: „As putea avea un copil gay”

Dreptul la rezidenta, conform legilor romanesti, se acorda exclusiv membrilor familiei. Sotul lui Adrian Coman nu poate locui in Romania mai mult de trei luni in calitate de membru de familie, desi e casatorit cu un cetatean roman.

Curtea Constitutionala trebuia sa se pronunte astazi in acest caz si sa ia o decizie cu referire la articolul 277 din Constitutie care defineste familia. Avand in vedere ca Romania interzice casatoriile gay, decizia din septembrie a judecatorilor Curtii ar putea fi nefavorabila pentru roman si partenerul sau american. Cererea se va judeca in paralel cu modificarea articolului 48 din Constitutie prin care termenul de „soti” sa fie inlocuit cu formula „barbat si femeie”.

In prezent, homosexualii se pot casatori in mai multe state din lume: Belgia, Franta, Anglia, Spania, Brazilia, Canada, Africa de Sud, Statele Unite, Argentina, Olanda si Australia.

1 Comment

1 Comment

  1. Marius

    2016-09-21T00:21:00+03:00 at 2016-09-21T00:21:00+03:00

    Daca intr.o tara se mananca cacat trebuie sa mancam si noii ?
    Traiesc in spania de 10 ani este strigator la cer ce se intampla aici cum se comporta acesti oamenii pe straza fara sai pese de copii care iar putea vedea si nu vreau ca tara mea sa ajunga la fel sau emisiunile tv sa fie prezentate numai de gay si lesbiene cum este in spania

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top