Connect with us

Revistateo.ro

broccoli

Dieta si Sport

De ce sa mananci broccoli in fiecare zi! Vezi ce efect are pentru silueta ta!

Ai o multime de motive pentru care sa incluzi broccoli in dieta ta zilnica. Vezi ce efecte uimitoare are pentru silueta ta!

O cana cu broccoli are doar 44 de calorii dar o multime de vitamine – A si C, complexul B, plus calciu, magneziu, mangan, seleniu, zinc, fier si potasiu. Practic, este un dublu castig: esti sanatos si suplu!

Broccoli are o multime de fibre, de aceea e excelent intr-o cura de slabire, care te ajuta sa pierzi kilogramele intr-un timp foarte scurt. Vezi in continuare de ce broccoli e considerat un super aliment.

CITESTE SI: BROCCOLI – cea mai sănătoasă legumă

Incearca aceste rețete de smoothie de broccoli

Vitamina C (150% din doza zilnica recomandata) este intr-o cantitate mai mare decat in citrice, iar vitamina K, ce se gaseste in putine alimente, exista din plin broccoli. Afla ca vitamina K este extrem de benefica pentru circulatia sangelui. Broccoli reduce riscul ca vasele sanguine sa se deterioreze.

Broccoli este o leguma extrem de populara in lumea medicala datorita faptului ca e bogata in fitonutrienti – substante ce reduc riscul de diabet, boli cardiovasculare si cancer. De asemenea, e plin de antioxidanti, care reduc riscul aparitiei cancerului.

Broccoli este foarte bun pentru slabit sau pur si simplu pentru a-ti mentine silueta. Acest lucru se datoreaza numarului mic de calorii pe care il contine, dar si datorita fibrelor care sunt extrem de benefice pentru tranzitul intestinal – o digestie rapida, inseamna arderi metabolice mai bune!

Este recomandat ca broccoli sa se consume in stare cruda, fiert sau preparat la aburi pentru a-si pastra calitatile. Se poate servi cu zeama de lamaie, drept garnitura pentru toate tipurile de carne sau in salate, alaturi de alte legume.

Il poti pastra in congelator, caci isi pastreaza o buna parte din valorile nutritive. Ce zici, incluzi si tu broccoli in dieta ta?

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top