Connect with us

Revistateo.ro

Trosnirea gatului poate avea efecte daunatoarea asupra sanatatii tale. Iata de ce spun specialistii din domeniul medical ca nu e bine sa iti trosnesti gatul

Sanatate

De ce nu e bine sa iti trosnesti gatul

Trosnirea gatului este asociata, de obicei, cu durerea. Sunt foarte multe persoane care simt nevoia de a-si trosni gatul in viata de zi cu zi, dar acest lucru poate fi foarte periculos.

Gatul este format din muschi si oase care fac posibila miscarea capului. Atunci cand simti nevoia constanta de a-ti pocni gatul, este posibil sa experimentezi hipermobilitate articulara, aceasta implicand o miscare mai mare decat cea obisnuita. Adesea, partea corpului care este cel mai putin rezistenta este trosnita, iar de aici se simte nevoia constanta de a o pocni.

Trosnirea gatului produce multa presiune in articulatii, care duce la intinderea ligamentelor la un nivel instabil, iar daca faci acest lucru frecvent, este foarte posibil sa ajungi sa dezvolti o afectiune cronica numita osteoartrita.

Unele studii au scos la iveala faptul ca trosnirea gatului poate duce la accidente vascular cerebrale la persoane care au sub 60 de ani. De asemenea, indivizii care au obiceiul de a-si pocni gatul sunt mai predispusi la infarct decat ceilalti. Mai mult decat atat, au fost raportate cazuri de cheaguri de sange formate din cauza acestui obicei. Cheagurile de sange pot avea consecinte drastice asupra sanatatii, intrucat pot afecta nivelul de oxigen care ajunge la creier.

Citeste si:Uite ce se întâmplă atunci când îţi pocneşti degetele

Citeste si:Top 5 remedii pentru gâtul înțepenit

Practicat frecvent, trosnitul gatului scade mobilitatea acestei parti a corpului. De fiecare data cand iti trosnesti gatul, cartilajului din vertebre ii scade rezistenta si poti dezvolta artrita.

Specialistii din domeniul medical recomanda ca trosnirea gatului sa fie facuta de un expert chiropractician, intrucat acesta stie cat sa traga de articulatiile tale.

Pentru a repara din problemele cauzate de pocnirea gatului, este recomandat sa faci exercitii de tonifiere musculara. Daca suspectezi ca exista riscul unui accident vascular cerebral, trebuie sa consulti un doctor cat mai repede. Cele mai comune simptome ale acestei afectiuni sunt ameteala, imobilitatea, vederea incetosata si durerea puternica de cap.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top