Connect with us

Revistateo.ro

De ce este periculos să porți elasticul pentru păr la încheietura mâinii. Sigur și tu faci asta fără să te gândești la consecințe

Stil de viata

De ce este periculos să porți elasticul pentru păr la încheietura mâinii

Aproape toate femeile poartă la încheietura mâinii un elastic pentru păr, pentru a fi sigur că îl are aproape în caz de nevoie. Însă, recent, o femeie din Kentucky a ajuns în spital cu o infecție pe care o spune că a fost cauzată de purtarea unui elastic de păr în jurul încheieturii mâinii.

Femeia din Louisville, Kentucky, spune că ea a observat o mică umflătură pe încheietura mâinii, care se făcea tot mai mare, aşa că a căutat îngrijiri medicale pentru acest semn.

După ce i s-au dat antibiotice, umflătura de pe mâna femeii a continuat să crească şi să se umfle tot mai mult, iar în dimineaţa următoare ea a fost supusă de urgenţă unei intervenţii chirurgicale, după ce specialiştii au descoperit că umflătura ei era infectată cu trei tipuri de bacterii şi aproape că a dus la instalarea septicemiei.

Doctorii au avertizat-o pe femeie că umflătura ei a fost cauzată de un elastic de păr cu sclipici, pe care femeia pe nume Audree Kopp a purtat-o în jurul încheieturii mâinii. Acest elastic i-a provocat o mică zgârietură pe mână şi a permis bacteriilor să pătrundă sub pielea pacientei.

Dr. Amit Gupta, membru al echipei medicale care a lucrat la cazul lui Audree Kopp, le-a avertizat pe femei, prin intermediul unui post de televiziune din America: „Fiţi foarte atente – nu puteţi să puneţi toate acele benzi elastice de prins părul în jurul încheieturii, acestea pot cauza probleme la nivelul pielii, chiar infecţii.”

Doctorii au fost nevoiţi să trateze infecţia, pătrunzând sub pielea de pe mâna femeii, iar tânăra a declarat pentru un alt canal de ştiri că echipa de chirurgi i-a spus că a fost norocoasă că infecţia nu a ajuns la oase sau la muşchi.

Acum Audree Kopp a luat atitudine pe reţelele sociale pentru a da de veste şi pentru a determina femeile să fie mai conştiente în legătură cu pericolele neaşteptate pe care le pot avea banalele elastice de păr.

Într-o postare de pe Facebook, tânăra scria: „Vă rog să daţi shar la asta, deoarece sunt aproape sigură că 90% dintre noi, femeile, nu se gândesc de două ori atunci când îşi păstrează elasticele pentru prins părul pe încheieturile mâinilor.”

De asemenea, femeia le sfătuieşte pe amatoarele accesoriilor pentru prins părul să folosească o variantă din plastic, deoarece acestea nu provoacă zgârieturi pe încheietura mâinii. Ea mai sfătuiește femeile care au acest obicei să se asigure că nu poartă elasticul pentru mult timp la mână.

Chiar sunt atât de periculoase elasticele de prins părul?

Conform microbiologului Carles Alonso, este posibil ca microbii de pe produsele de ingrijire corporale ori diferite obiecte ce le ajuta pe femei, precum elasticele de par, sa patrunda in pielea sanatoasa si sa cauzeze infectii grave: “Multi microbi se afla sub forma naturala in organismul nostru, mai ales in fosele nazale si cavitatea bucala.

CITEȘTE ȘI: 3 coafuri rapide pentru parul drept – Nu iti va lua mai mult de 3 minute sa iti aranjezi parul

Avand in vedere ca in fiecare zi ne atingem nasul sau gura de cel putin 70 de ori, mainile noastre devin vectorii perfecti pentru transmiterea microorganismelor in tot corpul”, a declarat medicul pentru ziarul spaniol La Vanguardia.

Semnele de avertizare ale unei infecții ale pielii includ roșeață, căldură, umflături și durere, care tind să se răspândească pe măsură ce infecția se înrăutățește. Dacă le dezvoltați în jurul încheieturii mâinii sau oriunde altundeva, discutați cu medicul sau dermatologul dumneavoastră. Antibioticele pot trata infecția înainte de a deveni mai serioase.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top