Connect with us

Revistateo.ro

De ce e important sa iti masezi talpile in fiecare seara, in acest mod

Sanatate

De ce e important sa iti masezi degetele de la picioare in fiecare seara, in acest mod

Masajul este o metoda grozava de a te destinde si a elibera durerea. Masajul picioarelor, in special, are un rol foarte important si ar trebui efectuat in fiecare aseara. Mai precis, degetele de la picioare trebuie masate usor pentru un somn mai linistit. Spre exemplu, masajul la degetele mijlocii relaxeaza creierul si te ajuta sa indepartezi migrenele si insomniile.

In functie de anumite puncte pe care le apesi, poti ameliora unele dintre cele mai suparatoare simptome: dureri, probleme de digestie, probleme de respiratie, oboseala si ameteli. Specialistii sunt de parere ca fiecare persoana ar trebui sa isi maseze degetele de la picioare si intreaga talpa in fiecare seara timp de 10-15 minute, concentradu-se pe anumite puncte cheie. In cateva zile vei vedea rezultatele si te vei simti mult mai bine.

CITESTE SI: CUM SA ITI FACI MASAJ SINGURA

CITESTE SI: BEA APA CU CASTRAVETE PE STOMACUL GOL. UITE CE SE INTAMPLA

Masajul picioarelor este practicat de secole in toate zonele lumii, fiind unul dintre cele mai bune metode prin care poate fi eliminat stresul din organism. Chiar si unele afectiuni ale inimii, rinichilor sau ficatului pot fi usurate atunci cand iti masezi degetele de la picioare si talpile.

Este foarte important modul in care faci asta, asa ca acorda o atentie sporita punctelor mai dureroase, insa nu apasa cu prea multa forta. Foloseste un ulei natural pentru o aderenta mai buna. Printre cele mai bune se numara uleiul de masline sau cel de cocos, in care pui cateva picaturi de ulei esential de levantica. Acesta este ideal pentru relaxare si previne insomniile. Mai jos ai o harta cu cele mai importante puncte de pe talpa ta si care sunt zonele lor corespondente.

Foot-Reflexology-Chart

Sursa foto: myilifestyle.com; rd.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top