Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

De ce e bine să pui usturoi în cuptorul cu microunde timp de 20 de secunde

Usturoiul este un aliment extrem de sănătos și nu lipsește din nicio casă. La fripturi și la alte preparate culinare, usturoiul reușește să dea un plus de savoare alimentelor.

În plus, este foarte bun și pentru sănătate. Întărește imunitatea și previne apariția mai multor afecțiuni, așa că specialiștii recomandă introducerea lui în alimentație încă din primii ani de viață.

Pentru a beneficia de toate proprietățile sale, trebuie să alegi usturoi care să nu fie tratat

Pune căpățâna întreagă la cuptorul cu microunde timp de 20 de secunde. Atunci când o scoți, coaja de pe cățeii usturoi se va desprinde rapid și nu va fi nevoie să stai prea mult timp să cureți.

Citește și: Ce se întâmplă dacă amesteci șapte frunze de dafin cu șapte căței de usturoi

Usturoiul este un anticoagulant natural. Așa că ai grijă în cazul în care iei alte medicamente anticoagulante.

De asemenea, dacă ai afecțiuni ale ficatului, ar trebui să știi că nu este recomandat consumul său pentru că scade eficiența pilulelor pe care le iei pentru aceste afecțiuni.

Și când ai o tensiune scăzută evită să mănânci mult usturoi. Consumul său nu va face decât să o scadă şi mai mult.

Citește și: Cum scapi de negi cu ajutorul usturoiului

Femeile care iau anticoncepționale trebuie să aibă grijă la cât usturoi consumă pentru că pot interfera cu pilulele împotriva unei sarcini.

Nici femeile însărcinate nu au voie să consume cantități mari de usturoi.

De ce nu este bine să pui sare în mujdeiul de usturoi

În mod normal, multe persoane aleg să pună și sare peste usturoi atunci când îl pisează. Iată de ce nu este bine să faci acest lucru, potrivit inginerului chimist, Ștefan Manea.

În usturoi există două substanţe, aliina şi alinoza despărţite de o membrană fină. Când pisezi usturoiul în intenţia de a face un mujdei, cunoscut pentru savoarea pe care o da mâncărurilor de carne şi legume, membrana de care vorbeam se sparge, cele două substanţe interacţionează şi formează alicina. Ei bine, această alicina este fenomenală!

Ea protejează de o sumedenie de afecțiuni, şi recent s-a descoperit că şi de cancer, mai ales de cancerul de plămâni. Dar pentru că alicina să fie binefăcătoare pentru corp, nu trebuie să pui sare în mujdeiul de usturoi, pentru că i se distrug pe loc şi ireversibil enzimele şi în loc să ne fie de ajutor, substanţa formată atacă un alt grup de enzime din organismul nostru!”, spune specialistul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top