Connect with us

Revistateo.ro

Naturiste

De ce e bine sa iti pui FRUNZE DE DAFIN pe frunte

Sunt indispensabile in muraturi si preparatele traditionale precum iahnia de fasole sau tocanita de mazare. Frunzele de dafin sunt o adevarata comoara pentru sanatatea noastra.

De pilda, daca iti pui pe frunte frunze de dafin incalzite, vei inlatura durerile de cap si vei reduce febra. Dafinul actioneaza ca un medicament pentru mai multe afectiuni precum brosnita, laringita sau migrenele severe.

Frunzele de dafin sunt des recomandate sub forma mai multor retete pentru combaterea racelii. Pune o coaja de portocala si patru frunze de dafin intr-un litru de apa si lasa-le la macerat timp de patru ore. Filtreaza apoi apa si bea continutul pe stomacul gol.

Daca ragusesti, aceasta planta miraculoasa iti vine in ajutor: Pune 10 frunze de dafin in 250 ml apa clocotita si lasa la infuzat timp de 15 minute. Fa gargara si bea apoi ceai caldut.

Poti adauga dafin si in ceaiul de musetele cu lamaie. Bea ceaiul daca simti iritatie in gat, ai dureri de cap si febra sau transpiri abundent dupa care iti este din nou foarte frig.

Dafinul poate fi folosit si in uz extern. Pentru varice, trebuie sa iti tii picioarele in apa calda cu 10-15 frunze. Acestea ajuta si la reglarea circulatiei sanguine. Daca iti simti membrele amortite ori degetele acestora, tine-le in apa calduta cu dafin.

CITESTE SI: CEA MAI BUNA zacusca! Incearca aceasta RETETA DELICIOASA

Iata pentru ce afectiuni mai poate fi consumat dafinul:
– boli cardiovasculare;
– probleme de digestie (accelereaza digestia si este util in balonari);
– pierderi de memorie;
– afectiuni urinare;
– ulcer gastric;
– prevenirea bolii Parkinson si ameliorarea Alzheimerului;
– diferite tipuri de cancer

Denumita si pirexie, febra reprezinta o crestere acumulata a temperaturii interne peste valoarea normala a organismului (37 grade). Febra este semnul ca ceva nu se petrece in mod normal in corp. Febra poate fi provocata de mediul in care muncim, bacterii, efortul fizic indelungat si slaba alimentatie.

Cu toate ca o privim de multe ori negativ, febra, in limitele sale normale, ajuta organismul sa distruga acei microbi care produc infectii (multi dintre virusii gripali pot fi incetiniti in accelerarea lor de temperatura interna ridicata).

Acest articol este scris cu scop informativ si nu inlocuieste vizita la medicul specialist.

Sursa foto: curesuartritisweb.com

Subiecte pe aceeasi tema: Top 6 plante care alunga DUHURILE RELE

Simti ca esti blestemat? Ca cineva iti poarta sambetele? Simti ca nu ai niciodata noroc si oricat de mult bine ai face esti bantuit de cel necurat? Iata care sunt plantele care alunga duhurile rele!

Top 6 plante care alunga duhurile rele:

LOCUL 6: TRIFOI

Pune o lingurita de trifoi uscat, pisat, intr-o cana de otet cu apa sfintita. Ia creanga de busuioc si incinge-o in aceasta solutie si apoi stropeste peste tot prin casa, la colturile incaperilor, pentru a alunga spiritele rele ori fostii stapani ale caror suflete nu s-au odihnit in tihna.

LOCUL 5: LUCERNA

Daca tii cate un buchetel de lucerna in fiecare incapere importanta din casa ta, saracia te va ocoli. Lucerna este asociata inca din secolele trecute cu prosperitatea si buna dispozitie, cu sanatatea si norocul in dragoste.

LOCUL 4: FRUNZE DE DAFIN

Pune sub haine si sub lenjeria de pat frunze de dafin pentru sanatate, bani si dragoste. De asemenea, frunzele de dafin sfintite de preot tin la departare spiritele rele.

LOCUL 3: CORIANDRU

Poarta mereu la tine un pliculet cu coriandru, in buzunar sau in geanta. Coriandrul are capacitatea de a echilibra vibratiile in asa masura incat atunci cand simti ca te doare capul, doar mirosind acest condiment magic, te vei vindeca automat. De asemenea, coriandrul este recomandat in situatiile in care simti ca ai putea sa devii vulnerabil.

LOCUL 2: BOABE DE MUSTAR

Daca ai la tine mereu boabe de mustar vei fi ferit de duhurile rele. De asemenea, boabele de mustar tin la departare accidentele de orice tip.

LOCUL 1: ROZMARINUL

Fie ca il consumi sau il ai la indemana, rozmarinul verde sau uscat te ajuta sa iti imbunatatesti memoria atunci cand simti ca aceasta te lasa.

3 Comments

3 Comments

  1. marilena

    2016-01-09T13:36:19+02:00 at 2016-01-09T13:36:19+02:00

    Foarte interesant, chiar nu stiam beneficiile frunzelor de dafin,

  2. manolo

    2016-01-11T20:32:46+02:00 at 2016-01-11T20:32:46+02:00

    Buna informática multumim

  3. camelia dobre

    2016-02-29T17:21:26+02:00 at 2016-02-29T17:21:26+02:00

    Foarte interesant ! Multumim pentru informatii !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top