Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

De ce cinstim lantul Sfantului Petru. Rugaciune pentru cei pedepsiti de soarta

Crestin-ortodocsii cinstesc lantul Sfantului Petru pe 16 ianuarie. Vezi mai jos rugaciunea pentru cei pedepsiti de soarta.

Crestinii sarbatoresc lantul Sfantului Petru deoarece este simbolul martirismului si al plecaciunii totale in fata Domnului. Este vorba despre lantul cu care l-a legat Irod Agripa in anul 42, asa cum spune evanghelistul Luca, in faptele Apostolilor.

Lantul are o semnificatie puternica pentru toti cei care nu cred in Dumnezeu, caci nu este un simplu lant de tortura ci unul al revelatiei.

Conform scrierilor biblice, Sfantul Petru a fost dezlegat de ingerul care i s-a aratat. In semn de cinste, credinciosii au pastrat lantul la Ierusalim, dupa care obiectul umilintei intru credinta a fost trimis la Roma, fiind folosit la zidirea bisericii dedicate Sfantului Petru.

Rugaciune pentru cei pedepsiti de soarta:

„Apostoli slaviti ai Domnului, Mantuitorul v-a randuit ca stalpi ai Bisericii pe care a intemeiat-o.
Pe tine, Sfinte Petre, Mantuitorul te-a ales ca piatra de temelie a Sfintei Biserici si ti-a dat misiunea si harul de a intari in credinta pe fratii tai.

CITESTE SI: Rugăciune făcătoare de minuni către Fecioara Maria

CITESTE SI: Rugaciune DE IERTARE a pacatelor. Mantuieste-te in fata lui DUMNEZEU!

Pe tine, Sfinte Pavele, Mantuitorul te-a facut din dusman, prieten, iar Duhul Sfant te-a ales sa dezvalui neamurilor comorile invataturii crestine.

Amandoi ati lucrat cu insufletire la raspandirea Imparatiei luio Hristos, pecetluindu-va marturia cu sangele vostru.

Acum va bucurati de vederea lui Dumnezeu in slava cereasca. Priviti spre Biserica lui Hristos care calauzeste popoarele la lumina Evangheliei si la izvoarele tamaduitoare ale harului.

Rugati-l pe Mantuitorul sa-i lumineze si sa-i apere pe episcopi, pe preoti si intregul popor crestin. Rugati-l pe Domnul secerisului sa trimita lucratori ravnici in ogorul sau, pentru ca toti oamenii de bunavointa sa aiba parte de binefacerile pe care le primim de la Dumnezeu prin Sfanta Biserica. Amin”

Sursa foto: harrytravels.blogspot.com

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top