Connect with us

Revistateo.ro

De ce apare, de fapt, herpesul? Puţini oameni ştiu asta. Iată singurul tratament care are efect

Sanatate

De ce apare, de fapt, herpesul? Puţini oameni ştiu asta. Iată singurul tratament care are efect

Herpesul oral este o infecție a buzelor, gurii sau gingiilor din cauza virusului herpes simplex. Cauzează răni mici, dureroase, denumite în mod obișnuit răni de răceală sau de febră. Herpesul oral este denumit și herpes labialis.

Cauze

Herpesul oral este o infecție comună a zonei gurii. Este cauzată de virusul herpes simplex de tip 1 (HSV-1). Majoritatea persoanelor din Statele Unite sunt infectate cu acest virus până la vârsta de 20 de ani.

După prima infecție, virusul trece în starea de somn (devine inactiv) în țesuturile nervoase din față. Uneori, virusul se trezește mai târziu (reactivizează), provocând răni.

Herpes virusul de tip 2 (HSV-2) cel mai adesea cauzează herpes genital. Cu toate acestea, uneori, HSV-2 se răspândește în gură în timpul sexului oral, cauzând herpesul oral.

Virusul se contactează:

Ai contact intim sau personal cu cineva care este infectat;
Atingeți o inflamare a herpesului deschis;
Părinții pot răspândi virusul la copiii lor în timpul activităților zilnice regulate.

Tratament

Tratamentul medicamentos dă rezultate excelente în majoritatea cazurilor, însă putem trata această afecțiune și cu ajutorul remediilor naturiste.

De asemenea, și ceaiul negru te poate ajuta să scapi de inesteticul herpes. Acesta are proprietăți antioxidante, antivirale și antiinflamatoare.

Poți folosi ceaiul negru sub formă de comprese ce pot fi aplicate pe veziculele dureroase la nivelul buzelor. Rezultatele vor fi vizibile în scurt timp.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top