Connect with us

Revistateo.ro

Cum scapi de herpes in mod natural

Naturiste

Cum scapi de herpes in mod natural

Herpesul este o afectiune provocaya de un virus cu acelasi nume, Herpes Simplex. Herpesul nu dispare niciodata, insa nu trebuie sa iti faci griji. Chiar daca poate recidiva, chiar si la cateva zile dupa ce te-ai vindecat, exista o serie de metode prin care poti sa scapi de el sau sa il tii la distanta.

Virusul herpetic poate fi luat prin sarut sau sex neprotejat ori prin contactul cu obiectele contaminate cu acest virus. Ca orice virus, herpesul are o perioada de incubatie. Poate ramane in stare latenta de la cateva ore la cateva zile, dupa care veziculele umplute cu lichid isi fac aparitia, de obicei, in colturile buzelor.

Printre cele mai comune cauze ale aparitiei herpesului se numara: alergiile la alimente (in special la cele care contin coloranti in exces), sistemul imunitar slabit, medicamentele folosite pentru tratarea anumitor afectiuni fara o prescriptie medicala, extenuarea fizica, tulburarile menstruale ori tratamentele stomatologice.

Cum scapi de herpes in mod natural

1. Tamponeaza zona afectata cu propolis. Fa asta in fiecare zi inainte sa iesi in oras si vei scapa de herpes. Procesul de vindecare incepe din momentul in care ti-ai uns buzele cu propolis. Acest ingredient natural produs de albine este bogat in siliciu si magneziu si contine substante antibiotice.

2. Daca nu gasesti propolis in magazine sau ti se pare prea scump, exista o varianta mult mai ieftina care trateaza herpesul: usturoiul. Leguma are proprietati antioxidante puternice si este recomandat tratarii afectiunii inca de la aparitie.

Tot ce trebuie sa faci este sa pisezi usturoi si sa il pui pe un tifon cu ajutorul caruia sa iti cureti buzele de infectii si virusi. Preseaza fara teama zona afectata. La inceput vei simti usturime, insa piscatura da semne ca vezicula incepe sa se dezumfle.

CITESTE SI: Uleiul bun la toate: te scapa de acnee, negi, herpes, dureri dentare si infectii

3. Compresa cu ceai de urzica este la fel de buna precum usturoiul. Poti sa il amesteci cu flori de rozmarin sau… piper! Da, ai citit bine. Daca adaugi in ceaiul de urzica putin piper, herpesul poate disparea in 24 de ore.

Subiect pe aceeasi tema: 5 lucruri pe care trebuie sa le stii daca ai herpes bucal

Exista cateva lucruri pe care trebuie sa le stii daca ai herpes bucal. Anumite obiceiuri, pe care le are toata lumea, poate duce la agravarea situatiei.

Lucruri pe care trebuie sa le stii daca ai herpes bucal
1. Virusul herpetic poate fi luat oricand, nu doar iarna. Acesta se transmite prin contact direct (sarut sau sex neprotejat) sau contactul cu obiectele contaminate. Cauzele aparitiei herpesului bucal sunt alergiile alimentare, un sistem imunitar slabit, medicamentele folosite pentru afectiunile autoimune, schimbarile hormonale sau stresul.

2. Nu consuma alimente bogate in acizi sau vitamina C. Evita cu orice pret citricele (portocale, mandarine, lamai), dar si rosiile si ananasul. Acestea nu vor face decat sa creasca herpesul, iar senzatia de usturime se va amplifica.

3. Arunca produsele pentru buze folosite in perioada in care ai luat herpesul. Scapa de rujurile sau balsamul de buze folosite in preajma contactarii virusului herpetic. Acestea te vor recontamina.

4. Pentru a reduce durerea si inflamatia, ia o pastila care sa contina substanta ibuprofen.

5. Foloseste cu incredere un balsam de buze cu factori de protectie solara 30 pentru ca soarele usuca buzele, iar problema ta poate fi agravata.

Alte sfaturi de aur pentru a combate herpesul
Consuma cat mai putine alune si ciocolata. Sarea va creste senzatia de usturime, iar ciocolata va stimula virusul herpetic datorita continutului de arginina.

Tinctura cu propolis este recomandata pentru tratarea buzelor afectate de herpes. Poti folosi si un unguent antiviral, insa pentru asta e bine sa intrebi medicul de familie sau farmacistul. Nu orice tip de unguent este potrivit.

Spalarea si curatarea zonei cu frunze de nuc si pelin ajuta la ameliorarea situatiei.

Niciodata sa nu iti acoperi herpesul cu fond de ten. Chimicalele din acest produs cosmetic pot fi daunatoare. Si, cel mai important lucru, evita fumatul pe durata veziculelor si nu iti atinge cu degetul zona in care a aparut herpesul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top