Connect with us

Revistateo.ro

Cum scapi de HERPES simplu și rapid. Metoda pe care puțini o știu

Sanatate

Cum scapi de HERPES simplu și rapid. Metoda pe care puțini o știu

Herpesul este produs de un agent patogen al pielii și mucoaselor – virusul herpetic. când imunitatea este scăzută, virusul se reactivează, determinând apariția de vezicule grupate în buchet pe fond roșiatic, la nivelul buzelor și gurii.

În 7-10 zile, aceste bășicuțe se rup, lăsând în urma lor eroziuni ovale.

Vremea schimbătoare și vânturile pot provoca apariția herpesului. Acesta se poate transmite prin sărut și prin utiizarea la comun a tacâmurilor și a obiectelor de igienă personală.

CITEȘTE ȘI: Laptele de cocos și beneficiile sale. Luptă cu bacteriile care cauzează herpes, gripă și chiar HIV.

Din păcate, nu există un tratament care să vindece herpesul. Aplicarea de unguente antivirale poate scurta evoluția bolii. Se mai recomandă compresele cu apă fiartă și răcită, evitarea citricelor și a sucurilor acidulate.

Dacă nu există tratament, herpesul poate fi în schimb prevenit. O alimentație echilibrată, rațională, din care să nu lipsească proteinele și vitamina C, evitarea stresului și un regim de viață sănătos contribuie la creșterea imunității organismului, prevenind astfel reapariția herpesului.

Remedii naturiste care grăbesc vindecarea herpesului

Crema de gălbenele grăbește vindecarea. Gălbenelele sunt recunoscute pentru proprietățile lor cicatrizante, antiseptice și antiinflamatoare, reducând timpul de vindecare la jumătate.

Propolisul împiedică răspândirea virusului. Tamponarea cu tinctură de propolis a zonei cu herpes permite începerea procesului de vindecare. Propolisul are în compoziția sa siliciu, cobalt și substanțe antibiotice. Oferă proprietăți cicatrizante.

Usturoiul. Datorită proprietăților sale antioxidante, usturoiul este recomandat chiar după apariția primelor erupții. Cățelul de usturoi se taie în două și se presează pe zona afectată, pentru ca substanțele active să-și facă efectul în cel mai scurt timp. Chiar dacă usturimea se accentuează, este bine să nu îndepărtați usturoiul. Se poate aplica usturoi de trei ori pe zi.

Ceaiul de urzică reduce usturimea. Din cauza herpesului pe buze sau în jurul gurii există tendința de a umezi buzele, ceea ce duce la întârzierea formării crustei.

Te poate interesa și: De ce apare, de fapt, herpesul? Puţini oameni ştiu asta. Iată singurul tratament care are efect

Herpesul oral este o infecție a buzelor, gurii sau gingiilor din cauza virusului herpes simplex. Cauzează răni mici, dureroase, denumite în mod obișnuit răni de răceală sau de febră. Herpesul oral este denumit și herpes labialis.

Cauze

Herpesul oral este o infecție comună a zonei gurii. Este cauzată de virusul herpes simplex de tip 1 (HSV-1). Majoritatea persoanelor din Statele Unite sunt infectate cu acest virus până la vârsta de 20 de ani.

După prima infecție, virusul trece în starea de somn (devine inactiv) în țesuturile nervoase din față. Uneori, virusul se trezește mai târziu (reactivizează), provocând răni.

Herpes virusul de tip 2 (HSV-2) cel mai adesea cauzează herpes genital. Cu toate acestea, uneori, HSV-2 se răspândește în gură în timpul sexului oral, cauzând herpesul oral.

Virusul se contactează:

Ai contact intim sau personal cu cineva care este infectat;
Atingeți o inflamare a herpesului deschis;
Părinții pot răspândi virusul la copiii lor în timpul activităților zilnice regulate.

Tratament

Tratamentul medicamentos dă rezultate excelente în majoritatea cazurilor, însă putem trata această afecțiune și cu ajutorul remediilor naturiste.

De asemenea, și ceaiul negru te poate ajuta să scapi de inesteticul herpes. Acesta are proprietăți antioxidante, antivirale și antiinflamatoare.

Poți folosi ceaiul negru sub formă de comprese ce pot fi aplicate pe veziculele dureroase la nivelul buzelor. Rezultatele vor fi vizibile în scurt timp.

1 Comment

1 Comment

  1. Cristian Mihai

    2018-04-23T13:01:44+03:00 at 2018-04-23T13:01:44+03:00

    Zicea cineva aici parca : https://www.click.ro/utile/sanatate/cum-sa-scapi-de-herpes-doar-12-ore-foloseste-usturoi catrebuie redus consumul de zahar,cafea,alcool etc in timp ce ai herpes, ca sa treaca mai usor? E adevarat, am nevoie de o parere.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top