Connect with us

Revistateo.ro

De ce ai gura uscata si cum te poti trata

Ingrijirea dintilor

De ce ai gura uscata si cum te poti trata

Ai gura uscata? Uite care sunt cauzele si care este tratamentul potrivit pentru tine!

Saliva este extrem de importanta pentru digestie si protectia cavitatii bucale. Atunci cand ea nu mai este produsa in cantitati suficiente pot aparea probleme foarte neplacute. In lipsa salivei pielea din jurul gurii este uscata, buzele se crapa si iti pot aparea inflamatii in colturile gurii. Limba iti va fi aspra si iti va fi greu sa inghiti.

Deoarece saliva nu mai curata dintii, majoritatea persoanelor care se confrunta cu uscaciunea gurii pot avea respiratia urat mirositoare. Daca iti simti gatul iritat, tot gura uscata poate fi cauza. De aceea aceasta problema trebuie indepartata cat mai rapid si eficient. Insa, pentru acest lucru, este important sa afli care sunt cauzele pentru uscaciunea gurii.

Exista peste 400 de medicamente care cauzeaza aceasta problema, inclusiv pastilele pentru alergii si gripa, cele care scad tensiunea si cele care trateaza problemele psihice. Totodata, radiatiile si chimioterapia schimba textura salivei si lasa impresia de gura uscata. Fumatul, dar si consumul exagerat de alcool pot inrautati acest simptom. Din fericire, o vizita la medicul dentist te va ajuta sa descoperi adevarata cauza pentru care gura ta nu mai produce suficienta saliva.

Daca nu se gaseste un diagnostic serios, care necesita un tratament medicamentos de lunga durata, aceasta problema poate fi indepartata cu ajutorul unor obiceiuri sanatoase. Asigura-te ca ai o igiena orala corespunzatoare si hidrateaza-te. Dupa fiecare masa foloseste ata dentara si o apa de gura fara alcool. Guma si bomboanele fara zahar pot stimula productia de saliva. Laptele este un aliment care te va ajuta din plin daca ai gura uscata, deoarece sporeste hidratarea de la nivelul cavitatii bucale. Renunta la alimentele acide si la cafea.

Sursa foto: youtube.com

CITESTE SI: CAND NU E BINE SA BEI APA

Cand e bine si cand nu e bine sa bei apa? Acest lichid esential vietii poate suferi modificari de compozitie in anumite circumstante si asta dauneaza sanatatii tale.

Cu siguranta ai urmat (si poate inca urmezi) urmatorul obicei: inainte de a adormi, iti pregatesti un pahar cu apa pe noptiera, pentru a bea cand ti-e sete in timpul noptii. Mare greseala! Apa absoarbe dioxidul de carbon din mediul inconjurator, iar o parte a dioxidului, odata ajuns in apa, se transforma in acid carbonic. Apa isi schimba astfel compozitia chimica si incepe sa aiba un gust ciudat.

Medicii sustin ca nu e neaparat o greseala sa bei din apa lasata pe masuta, insa niciodata nu e sigur cum evolueaza consistenta acestui lichid. Expusa la aerul din casa, apa poate fi ‘contagiata’ de bacterii pe care le introduci in corpul tau fara sa vrei. Cel mai bine ar fi sa pastrezi apa intr-un loc rece, intr-o sticla.

 

Cand e bine si cand nu e bine sa bei apa

1. Bea apa de fiecare data cand iti este foame. Daca vrei sa urmezi o cura de slabire si iti vine sa mananci in fiecare minut, opteaza pentru apa plata.

2. Bea apa cand te simti obosit. Cafeaua si bauturile energizante iti pacalesc creierul. Apa este singurul lichid care iti vitalizeaza organismul cu adevarat. Zaharul din bauturile tale energice tin treaz organismul pentru cateva minute sau ore, insa oboseala pe care o vei resimti dupa aceea este de nereparat. Apa iti hraneste cel mai bine organismul si il mentine treaz si energic intr-un mod sanatos.

3. Nu bea apa inainte sau dupa ce ai luat masa. Aici se aplica regula de 30 de minute. Acesta este timpul pe care trebuie sa il lasi pana sa mananci sau dupa ce ai mancat. De ce trebuie sa faci asa? Risti sa iti diluezi sucurile gastrice si le faci mai putin eficiente.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Ingrijirea dintilor

To Top