Connect with us

Revistateo.ro

Datele personale ale lui Putin, Obama şi Merkel, făcute publice

Inedit

Datele personale ale lui Putin, Obama şi Merkel, făcute publice

Conform celor de la The Guardian, greşeala a fost făcută de un angajat al agenţiei din Australia, care ar fi trimis, din greşeală, datele personale ale unor şefi de stat.

„Datele personale dezvăluite includ numele, data naşterii, titulatura, naţionalitatea, numărul de paşaport, numărul de viză pentru 31 de lideri internaţionali care au participat la summitul G20”, se arată într-un comunicat trimis de către departamentul pentru imigraţie.

CITEŞTE ŞI: Obama scoate limba într-o reclamă pentru un program de sănătate

„Cauza breşei a fost o eroare umană. (X) nu a verificat dacă funcţia de autocompletare din Microsoft Outlook a introdus corect numele persoanei la destinatar. Aceasta a condus la trimiterea e-mailului unei alte persoane”, mai arată documentul respectiv.

Cu toate acestea, se pare că este „improbabil ca informaţia să fi ajuns în domeniul public” şi că lipsa anumitor date personale „limitează în mod semnificativ” riscul unei breşe. Mai mult, se pare că destinatarul ar fi şters definitiv emailul respectiv.

Departamentul care a comis această gafă a considerat că nu are niciun rost sa-i informeze şi pe liderii de stat de greşeala umană. „Având în vedere că riscurile unei breşe sunt considerate foarte scăzute şi acţiunile luate pentru a limita distribuirea ulterioară a e-mailului, nu consider necesar să notificăm clienţii”, a scris acesta.

Recomandarea de a nu informa „clienţii” despre o greşeală care poate duce la afişarea în spaţiul public a unor informaţii personale intră însă în contradicţie cu legile referitoare la dreptul la intimitatea, de care liderii respectivi beneficiază în ţările de origine.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top