Connect with us

Revistateo.ro

Dana Nalbaru: "Am acasa un diabetic"

Stiri

Dana Nalbaru: „Am acasa un diabetic”

Dana Nalbaru a scris pe blogul personal despre cum lupta cu diabetul familia sa. Este vorba, mai exact, despre sotul ei, Dragos Bucur. Cantareata marturiseste ca au reusit sa se imprieteneasca cu diabetul zaharat al sotului ei.

„Pentru cei/cele care nu stiu trebuie sa spun, inca de la inceput, ca am acasa un diabetic. Asa l-am luat, asa m-am indragostit de el, asa m-a cucerit. Despre Dragos e vorba si o sa va spun cateva cuvinte despre viata mea alaturi de diabetul sau.

„Ma intrebam daca nu-l doare”

Stiti, noi doi (eu si diabetul lui Dragos) ne-am cam imprietenit. A fost dragoste la prima vedere pentru ca a venit la pachet cu proprietarul. Cand si-a scos prima oara pen-ul ca sa-si faca insulina (luase niste ciuperci la cuptor dar voia sa ma impresioneze) am facut ochii mari, ca cepele, si el a mustacit multumit…”Am cucerit-o” si-a zis in gand.

Eu ma intrebam daca nu-l doare si chiar l-am intrebat iar el a mimat o grimasa in timp ce acul intra in burta. Actor. Dupa cinci zile acceptam cererea lui in casatorie si dupa sapte luni eram doamna Bucur. Ok, asa ma cheama in buletin: Alina Daniela Bucur.

La inceput nu aveam nici cea mai mica idee despre ce inseamna hipo si hiper. Vedeam ca se testeaza des, ca isi face insulina, ca isi cantereste mancarea (a avut o perioada in care mergea cu cantarul in geanta la restaurant) dar, cu timpul, am invatat cam tot ce e important sa stiu despre diabet.

Azi acele, insulina, testele, senzorii, pompa fac parte din viata mea. De multe ori ma intreb daca el nu s-o fi saturat de ele dar il vad pozitiv mereu si firesc in relatia lui cu diabetul asa ca ma linistesc.

CITESTE SI: Dana Nalbaru vorbeste despre perioada de depresie din viata ei

Mi-a spus de cateva ori ca boala asta i-a facut viata mai buna. Pare ciudat, dar imi explica despre cum l-a organizat, cum l-a educat si, mai ales, despre cum l-a invatat sa inteleaga cu adevarat care sunt marile valori ale vietii. Si eu am invatat de la el”, a scris Dana Nalbaru pe blogul ei. Citeste continuarea postarii aici.

3 Comments

3 Comments

  1. Petrescu Georgeta

    2016-11-30T01:42:26+02:00 at 2016-11-30T01:42:26+02:00

    Oamenii ca voi aduc zambet si lacrima in coltul ochiului. Sa va aveti unii pe altii cat de mult si sa va vedeti copii mari si sanatosi! Nu stiu de exista vindecare pentru diabet , sunt sigura ca va informati mereu , dar am avut un coleg dependent de insulina care a luat spiruluna dlui Manea si am auzit ( intre timp m-am pensionat)ca ar fi scapat de insulina. Felul in care scrieti toti m-a emotionat. Sanatate !

  2. gaby

    2016-11-30T20:30:39+02:00 at 2016-11-30T20:30:39+02:00

    doamna dana ce va pot spune ,,,va apreciez ,,,dragos e un om fenomenal si cu inima mare bravo tie pt dreagostea si atentia in lupta cu diabetul lui sunteti o familie frumoasa ,,sunt si eu familist si sot iubesc ,si sunt grijuliu cu sotia mea si ea cu mine asta inseamna ca ne complectam unul pe altul ,,,asa si voi ,,,,iubitiva mult ,,,salutari din roma ,,,,suntem fani a lui dragos in emisiunea lui ,,,visuri la che ,,,domnul sa ne ajute pe totii

  3. monica

    2016-12-02T22:47:19+02:00 at 2016-12-02T22:47:19+02:00

    si eu am avut unul… dar nu a fost nimic tragic. este o boala cu care putem trai, in zilele noastre. important e sa nu o luam in tragic. trebuie sa ne impacam cu situatia si sa il/o sustinem pe cel/cea care trece prin ea. stiu si eu ce inseamna trei doze zilnice diferite de insulina si chiar o coma diabetica (de fapt, cu ea incepand totul). ce sa spun? mult curaj si forta! si luati lucrurile asa cum vin, bucurandu-va de toate clipele frumoase!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top