Connect with us

Revistateo.ro

Daca vezi un punct negru pe palma unei persoane, suna la politie!

Inedit

Daca vezi un punct negru pe palma unei persoane, suna la politie!

Daca vezi vreodata pe strada o persoana care are un punct negru pe palma trebuie sa suni de urgenta la politie. Acel punct negru este un strigat de ajutor: persoana respectiva are o viata crunta.

Ce ascunde un punct negru desenat pe palma unei persoane

Campania „punctul negru” a pornit pe Facebook si este o forma de lupta impotriva violentei si a abuzului sexual. Persoanele care au acest punct sunt victimele violentei domestice, iar majoritatea dintre acestea sunt femei.

Acest punct se face in situatiile urgente, cand victima a ajuns in ultimul stadiu de disperare, dar se teme sa reclame abuzatorul la politie. Sunand in locul ei, poti preveni drame uriase.
In numai 24 de ore de cand a pornit campania pe reteaua de socializare, anul trecut, s-au strans peste 6.000 de persoane care au comentat ca vor fi mai atente de acum incolo la oamenii pe langa care trec zilnic pe strada.

daca-vezi-un-punct-negru-pe-palma-unei-persoane-suna-la-politie-1

Statisticile din Romania sunt ingrijoratoare. La fiecare 30 de secunde, o femeie este agresata fizic sau psihic, iar aici vorbim doar de cazurile care ajung in atentia autoritatilor. 3 din 10 femei sunt agresate fizic sau psihic in fiecare zi in tara noastra.

Zeci de femei sunt ucise cu bestialitate in Romania, iar in statele din America Latina si Spania acest fenomen poarta numele de femicid. Majoritatea cazurilor de abuz sexual si agresiune psihica sunt semnalate in mediul rural.

In ultima vreme, tot mai multe cazuri de violenta domestica au aparut in presa, multe din persoanele care au avut curajul sa vorbeasca erau publice.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top