Connect with us

Revistateo.ro

Un cutremur cu magnitudinea 6.2 pe scara Richter a facut dezastru in Italia

Stiri

Update: Cutremur in Italia – Un roman a murit, alti doi sunt raniti

Un cutremur cumagnitudinea de 6,2 pe scara Richter a avut loc in aceasta dimineata in localitatea Amatrice din Italia, la adancime foarte mica.

Update, ora 18.50: Un roman si-a pierdut viata in cutremurul din Italia, iar alti doi au fost raniti, transmit televiziunile de stiri. Intre timp, bilantul victimelor a ajuns la 73. Totodata, sunt sute de raniti.

Informatia a fost confirmata si de MAE. Noua romani sunt dati disparuti, a mai afirmat purtatorul de cuvant al ministerului, Ionut Valcu.

Update 12:48: Numarul persoanelor decedate in urma cutremurului a ajuns la 37.

Update 11:21: Papa Francis a transmis multumiri echipelor de salvare si voluntarilor si i-a invitat pe toti sa i se alature la rugaciune pentru victime, potrivit Rai News .

Update 10:27: Au fost raportate decese in trei sate din zona montana, aflandu-se intre regiunile Lazio si Marche: Amatrice, Accumoli si Arquata del Tronto.

„Situatia este dramatica, exista multi morti. Nu pot da o cifra exacta, deoarece eforturile de salvare sunt in curs de desfasurare si este foarte, foarte dificil.”, a declarat primarul din Amatrice, Sergio Pirozzi.

Update 10:00: Biroul de externe al Marii Britanii a cerut cetatenilor britanici aflati in zonele afectate sa urmeze recomandarile autoritatilor locale.

cutremur supravietuitori

Update 9:27: Potrivit presei din Italia, bilantul a urcat la 14 persoane decedate in urma cutremurului din aceasta dimineata.

Update 8:48: Printre victime nu se afla si romani, se arata intr-un comunicat al MAE, potrivit Digi24.

„Ambasada Romaniei la Roma s-a autosesizat in urma seismului puternic produs pe teritoriul Italiei si a intreprins, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile italiene in vederea obtinerii unor informatii cu privire la existenta unor cetateni romani printre victime.

De asemenea, pentru asigurarea asistentei si protectiei consulare operative a fost mobilizat si Consulatul General al Romaniei la Bologna. In acest sens, o echipa consulara mobila din cadrul oficiului Bologna se va deplasa in regim de urgenta in zona.

Pana la acest moment, nu au fost primite solicitari de asistenta consulara din partea cetatenilor romani”, se arata intr-un comunicat al Ministerul Afacerilor Externe.

Cotidianul La Repubblica informeaza ca, in Roma, cladirile s-au cutremurat pentru circa 20 de secunde.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top