Connect with us

Revistateo.ro

Cutremur de 7,1 grade in Noua Zeelanda

Stiri

Cutremur de 7,1 grade in Noua Zeelanda

Un cutremur de 7,1 grade pe scara Richter a avut loc in Noua Zeelanda. Cutremurul s-a produs la o adancime de 30,7 kilometri aproape de coasta orientala a insulei nordice, noteaza HUFF.RO.

UPDATE 2:52 – Noua Zeelandă: Autorităţile locale au evacuat mai multe zone litorale din cauza ameninţării de tsunami

Autorităţile locale au ordonat evacuarea mai multor localităţii de pe coasta nord-vestică a Noii Zeelande ca urmare a ameninţării producerii unui tsunami, după ce un seism cu magnitudinea de 7,1 grade s-a produs la peste 160 de kilometri de ţărmul insulei nordice, transmite Reuters.

Epicentrul cutremurului s-a situat la 169 de kilometri de localitatea Gisborne şi la o adâncime de 30 de kilometri. Nu există informaţii legate de victime sau daune materiale.

Mai mulţi internauţi au comentat pe reţelele de socializare că au fost treziţi de seismul puternuc, care a zguduit locuinţele de pe coasta nord-estică a Noii Zeelande.

Autorităţile americane au precizat că nu există niciun risc de tsunami.

Iniţial, US Geological Survey a declarat că seismul ar fi avut o magnitudine de 7,2 grade, însă ulterior magnitudinea a fost revizuită la 7,1 grade.

Un seism de 7,1 grade a zguduit in aceasta seara Noua Zeelanda, informeaza Serviciul Geologic al Statelor Unite (USGS). Deocamdata nu se cunosc informatii legate de pagubele produse si nu se stie nimic de morti sau de raniti.

Citeste mai mult pe HUFF.RO

Cutremur de 7,1 grade: imagine satelitara cu epicentrul seismului

cutremur-1

Noua Zeelanda se afla in cercul de foc al Pacificului, cea mai intensa zona seismica din lume. Numai in arhipelagul Asiei de Sud-Est au zilnic zeci de cutremure.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top