Connect with us

Revistateo.ro

Atkins

Dieta si Sport

Cura de slabire prin celebra metoda Atkins

Milioane de oameni din jurul lumii au auzit despre si au reusit sa slabeasca utilizand Dieta Atkins. Toata dieta se bazeaza pe controlul numarului de carbohidrati pe care-l asimilati astfel ardeti din grasimea din organism. Rezultatele apar destul de repede, nu va infometati ba chiar veti manca la fiecare doua-trei ore, pe masura ce va apropiati de telul dorit in kilograme veti putea adauga mai multe fructe, legume si seminte integrale.

Exista trei stadii ale acestei diete:

  • Prima faza sau kick-start-ul este alcatuita din legume de baza, proteine, grasimi sanatoase si mare parte din branzeturi
  • Faza a doua sau faza de echilibru continua cu introducerea mai multor legume, fructe si alimente: pepene,cirese,lapte,iaurt grecesc,suc de rosii
  • Faza a treia numita si faza de finisare adauga dietei mai multe fructe, legume bogate in amidon si seminte integrale.

Carbohidratii si grasimile reprezinta combustibilul organismului tuturor. O dieta bazata pe putine grasimi va fi alcatuita din multi carbohidrati iar atunci cand acest lucru se intampla, organismul ii asimileaza ca grasime. Atkins reprezinta o dieta eficienta pentru ca transforma un metabolism care stocheaza grasime in unul care o arde. Pe toata durata dietei se consuma in special proteine precum puiul,pestele,crustaceele,carne de porc si de vita,tofu dar si mai mult ulei de masline,unt,avocado. Initial  se renunta la legumele bogate in carbohidrati, cat si la anumite fructe si seminte integrale si se evita alimentele bogate in amidon, zaharuri care aduc un aport scazut de nutrimente.

Ca rezultate al dietei Atkins, se poate pierde din grasimea din jurul taliei, coapselor, soldurilor si asta fara sa fiti nevoiti sa va infometati.

Programul poate fi urmat in doua feluri: intr-un mod rapid unde se poate pierde mare parte din greutate asta intamplandu-se in prima faza a programului sau puteti alege varianta inceata si sigura in care se parcurge intr-un ritm mai rapid prima faza a dietei si se incepe introducerea de diverse alte alimente. Modul de parcurgere al dietei ar trebui ales in mod normal in functie de cat de motivati sunteti. Daca vreti sa pierdeti  in greutate mai repede ati putea alege sa ramaneti in prima faza mai mult de o perioada de doua saptamani dar daca va este mai confortabil un parcurs mai lent dar mai sigur in ceea ce priveste pierderea in greutate dupa doua saptamani sau mai mult puteti alege sa introduceti treptat noi alimente.

 

1 Comment

1 Comment

  1. Vera

    2014-03-29T16:12:27+02:00 at 2014-03-29T16:12:27+02:00

    Da rezultate, dar e greu de tinut. Dimineata si seara am mancat iaurt cu fulgi de ovaz si la pranz salata cu carne fiarta/fripta. 1o zile s-au cunoscut pe cantar.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top