Connect with us

Revistateo.ro

Cum vor arata orasele in viitor

Stil de viata

Cum vor arata orasele in viitor

Cum vor arata orasele in viitor? Va reusi lumea sa tina in frau incalzirea globala? Aceste intrebari sunt puse aproape in fiecare luna la cele mai importante intruniri despre viitorul omenirii.

Un proiect ambitios

Poluarea a atins cote alarmante, iar constructiile din ultimii ani sufoca natura. Vor tine cont arhitectii in viitor de aceste problematici? Cei mai mult futurologi sustin ca orasele viitorului vor incerca sa readuca la viata natura.

Cladirile somptuoase si strazile vor fi inverzite. Specialistii de la Laboratory for Visionary Architecture au incercat sa raspunda intr-un mod inedit la aceasta dilema.

Arhitectii au proiectat un nou tip de oras, „orasul verde”, care urmeaza a fi construit in Malaezia. In centrul orasului ar putea fi o padure tropicala. Arhitectii doresc imitarea ecosistemului acesteia cu ajutorul unui sistem prin care toate resursele sa fie reciclate si reutilizate.

700.000 de oameni ar putea trai aici

Orasul ar putea adaposti pana la 700.000 de persoane si s-a intinde pe o suprafata de 20 de kilometri patrati. Cel putin asa sustine site-ul inhabitat.com, unde a fost prezentat ambitiosul proiect.

Orasul viitorul, luxuriant

Imagini din noua casa a familiei Obama

Evident ca orasele viitorului nu vor fi lipsite de mall-uri si parcuri de distractie, iar energia utilizata va fi regenerabila. Pesimistii spun ca acest proiect nu este realizabil, insa visatorii nu se opresc si muncesc din greu pentru transformarea planului in realitate.

Va deveni realitate visul arhitectilor?

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top