Connect with us

Revistateo.ro

Cum trebuie mancate corect aceste alimente extrem de sanatoase

Stiri

Cum trebuie mancate corect aceste alimente extrem de sanatoase

Multe alimente pline de elemente benefice pentru sanatate le gatim in mod gresit. Este gresit, de exemplu, sa adaugi usturoiul la inceputul prepararii mancarii in uleiul incins pentru ca isi pierde toate proprietatile miraculoase. Astfel de greseli insa le facem in cazul mai multor alimente.

USTUROIUL
Se adauga la finalul gatitului pentru a-i pastra nutrientii. Prin zdrobirea usturoiului se obtine alicina, acea substanta care miroase puternic si iti fac ochii sa lacrimeze. Alicina insa nu ne face rau, chiar daca e posibil sa ne irite la nas si la ochi. Rolul ei este tocmai acela de a ne apara de infectii si organisme microscopice care roiesc in jurul nostru.

CITESTE SIRETETA ANTICA CU USTUROI PENTRU SANATATEA TA

SPANACUL
Pentru a profita la maximum de valorile nutritive ale spanacului, adauga-i acestuia intr-o salata, alimente cu vitamina C. Fierul din spanac, non-hem, se asimileaza de 3 ori mai mult in prezenta vitaminei C. Capsuni si salata de spanac. Ardei copti. Tomate. Toate acestea au un gust excelent cu spanac, si te rasplatesc si cu beneficii extra nutritive.

MERELE
Este o rusine sa lipsesti marul de coaja cata vreme majoritatea vitaminelor se gasesc tocmai in coaja marului. Cumpara merge organice sau daca nu gasesti, spala-le inainte de a le consuma si freaca-le usor cu o perie pentru a le scapa de pesticide.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top