Connect with us

Revistateo.ro

Cum ti se schimba vaginul la menopauza si ce poti face

Sanatate

Cum ti se schimba vaginul la menopauza si ce poti face

Odata cu menopauza apar foarte multe schimbari in organismul unei femei. Cu siguranta ai multe intrebari la care inca nu ai gasit raspunsul. Vaginul tau sufera cele mai multe modificari, iar unele pot fi extrem de deranjante. Din fericire exista cateva lucruri pe care le poti face pentru a ameliora toate neplacerile.

In momentul in care ajungi la perioada menopauzei corpul tau nu mai produce estrogen. Estrogenul este responsabil pentru lubrifierea peretilor vaginali, asa ca atunci cand in care cantitatea acestui hormon scade, primul semn este uscaciunea vaginala. Sexul devine mai dureros si tu te simti foarte inconfortabil. Din fericire exista in farmacii cateva solutii care te vor ajuta. Sunt creme speciale pentru hidratarea acestei zone (a nu se confunda cu lubrifiantii) care vor reechilibra umezeala din vaginul tau si te vor face sa te simti mai bine. Intreaba medicul despre acestea!

CITESTE SI: 3 BAUTURI CARE TE INTINERESC

CITESTE SI: CE INSEAMNA DACA ITI APAR PETE ALBE PE UNGHII

Tesuturile din preajma vaginului devin mult mai subtiri si delicate si isi pierd din elasticitate. In acest moment pot aparea dureri in timpul contactului sexual. Aceste creme hidratante te pot ajuta si in astfel de cazuri, insa si lubrifiantul trebuie luat in considerare ori de cate ori faci sex cu partenerul tau. Opteaza pentru produse fara miros, caci zona ta intima devine mult mai sensibila.

PH-ul din zona intima este mai putin acid acum si acest lucru te poate afecta. Estrogenul aplicat local, dar si cel sub forma de pilule te elibereaza de durere si uscaciune, insa acest tratament poate fi perscris doar de medicul ginecolog daca el considera ca este necesar.

Sursa foto: huffingtonpost.com

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top