Connect with us

Revistateo.ro

Cum te mentii sanatoasa iarna

Sanatate

Cum te mentii sanatoasa iarna

Legat de cum te mentii sanatoasa iarna, trebuie precizate anumite aspecte. Sunt multe greseli pe care le-ai facut si care, in loc sa tina bolile la distanta, le-a atras si mai tare.

Cum te mentii sanatoasa iarna? Cateva sfaturi utile

1. Imbraca-te gros. Probabil nu-ti convine sa porti caciula pentru ca iti strica aspectul estetic, dar o poti schimba cu un cozoroc sau o palarie groasa. Cele mai sensibile organe pe timpul iernii sunt urechile, nasul, gatul si mainile. Poarta colanti sub blugi, daca acestia sunt subtiri. Nu uita sa ai in picioare sosete groase si incaltari care sa acopere glezna.

2. Nu te expune la schimbarile de temperatura. Un du-te vine de la un loc rece la unul cald incurajeaza virozele sezoniere. Daca esti nevoita sa iesi in frig, ia un palton gros pe tine si nu uita sa bei ceai cald.

3. Aeristeste-ti casa. O mare greseala pe care multe persoane o fac este sa tina ferestrele si usile inchise tot timpul in sezonul rece. Aerul imbacsit si umed dinauntru, cauzat de caldura produsa de calorifere incurajeaza extinderea bacteriilor si ciupercilor.

4. Fa sport. Specialistii sustin ca o alergatura pe ger iti ajuta inima, scrie un cotidian peruan

5. Mananca fructe si legume. Corpul tau trebuie revitaminizat in permanenta pe timpul iernii, cand pofta de mancare nesanatoasa creste mai mult ca in orice perioada a anului. Nu renunta la carne, ci incearca sa ai o dieta echilibrata. Asigura-te ca la cel putin o masa din timpul zilei sa ai in farfurie legume si fructe.

6. Nu exagera cu lichidele calde cand esti afara. Medicul internist Florin Tudor sustine ca a consuma lichide foarte calde nu ajuta la incalzirea corpului.

CITESTE SI: Raceala sau gripa?

„Senzatia de caldura este temporara si transpiram imediat, lucru pe care nu il dorim sa se intample iarna. Nici alcoolul fiert nu este indicat. Senzatia de caldura este doar la nivelul pielii si vom ajunge din nou sa transpiram”, a declarat medicul pentru adevarul.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top