Deserturi
Cum se face celebra eugenie. Reteta ca la mama acasa
Eugeniile ne amintesc de perioada copilariei: acei biscuiti buni la gust care acopera un blat de ciocolata delicioasa! Poti sa iti amintesti de copilarie facand eugenii la tine acasa. Iata cum!
Ingrediente pentru biscuiti: 300 gr faina, 4 linguri smantana, 100 gr migdale macinate, 1 ceasca zahar pudra, coaja de la o lamaie, 300 gr unt, 300 gr zahar, 1 praf de sare, 1 plic zahar vanilat si 8 galbenusuri.
Ingredientele pentru crema de ciocolata: 100 gr unt, 100 gr zahar, 3 linguri cacao, 1 ou, 4 linguri de lapte si o fiola de esenta de rom.
Preparare: Dupa ce ai cernut faina intr-un boala, se adauga untul moale, galbenusurile, sarea, coaja de lamaie, zaharul vanilat si migdalele macinate. Se amesteca cu o lingura si daca aluatul iese prea gros se va inmuia cu smantana. Dupa ce s-a framantat bine-bine se lasa la rece. Dupa aceea, se scoate si se fac formele biscuitilor. Acestia se vor coace la 160 de grade Celsius.
Preparare crema de ciocolata: Se amesteca intr-o cratita zaharul cu lapte, cacao, oua. Se fierb impreuna si se lasa la o parte. Frecati untul cu esenta de rom si zeama de lamaie si adaugati compozatia in sosul de ciocolata pus de o parte.