Connect with us

Revistateo.ro

Cum se face celebra eugenie. Reteta ca la mama acasa

Deserturi

Cum se face celebra eugenie. Reteta ca la mama acasa

Eugeniile ne amintesc de perioada copilariei: acei biscuiti buni la gust care acopera un blat de ciocolata delicioasa! Poti sa iti amintesti de copilarie facand eugenii la tine acasa. Iata cum!

Ingrediente pentru biscuiti: 300 gr faina, 4 linguri smantana, 100 gr migdale macinate, 1 ceasca zahar pudra, coaja de la o lamaie, 300 gr unt, 300 gr zahar, 1 praf de sare, 1 plic zahar vanilat si 8 galbenusuri.

Ingredientele pentru crema de ciocolata: 100 gr unt, 100 gr zahar, 3 linguri cacao, 1 ou, 4 linguri de lapte si o fiola de esenta de rom.

Preparare: Dupa ce ai cernut faina intr-un boala, se adauga untul moale, galbenusurile, sarea, coaja de lamaie, zaharul vanilat si migdalele macinate. Se amesteca cu o lingura si daca aluatul iese prea gros se va inmuia cu smantana. Dupa ce s-a framantat bine-bine se lasa la rece. Dupa aceea, se scoate si se fac formele biscuitilor. Acestia se vor coace la 160 de grade Celsius.

Preparare crema de ciocolata: Se amesteca intr-o cratita zaharul cu lapte, cacao, oua. Se fierb impreuna si se lasa la o parte. Frecati untul cu esenta de rom si zeama de lamaie si adaugati compozatia in sosul de ciocolata pus de o parte.

 

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Deserturi

To Top