Connect with us

Revistateo.ro

Cum-scapi-de-durerile-de-dinti-in-timpul-sarbatorilor-de-iarna

Ingrijirea dintilor

Cum scapi de durerile de dinti in timpul sarbatorilor de iarna

In timpul sezonului festiv, majoritatea stomatologiilor au program scurt sau personalul are liber. Tocmai de aceea, ar fi bine sa stii cateva remedii care te vor ajuta sa scapi de durerile de dinti, pana poti ajunge la un medic dentist. Iata cateva remedii numai bune sa ameliorezi disconfortul.

1. Presospunctura
Daca pui in aplicare corect aceasta procedura, vei simti o ameliorare a durerii. Trebuie sa aplici presiune in punctul in care se intalnesc degetul mare si aratatorul, de la mana stanga. Apasa in acest loc cu putere, timp de 2-3 minute, astfel declasand eliberarea de hormoni ai placerii, adica endorfine. Acestia vor actiona direct asupra durerii, iar aceasta va trece.

2. Apa de gura cu efect calmant
Fa-ti singura apa de gura si foloseste-o in momentele in care durerile de dinti isi fac simtita prezenta. In 200 ml de apa adauga o lingurita de pudra de menta si lasa la fiert amestecul timp de jumatate de ora. Cand intampini dureri dentare, dizolva o lingurita din aceasta solutie intr-un pahar cu apa si clateste-ti gura de 6 ori pe zi. De asemenea, aceasta solutie te va ajuta sa iti mentii prospetimea respiratiei mai mult timp.

3. Ulei de cuisoare
Aplica acest ulei direct pe dintele problematic, deoarece are proprietati antibacteriene, dar si un efect calmant pe care il vei simti imediat. Uleiul de cuisoare contine eugenol, un compus chimic care actioneaza ca anestezic. Te poti folosi si de cuisoare in stare naturala, nu neaparat ulei – au acelasi efect linistitor. Pune doua cuisoare in cavitatea bucala si asteapta pana acestea se inmoaie putin, apoi mesteca-le pentru a permite eliberarea de uleiuri naturale care vor actiona asupra locului dureros. Tine cuisoarele mestecate in zona dintelui afectat pentru aproximativ jumatate de ora, apoi vei simti cum durerea te va lasa treptat.

CITESTE SI: Timpul petrecut la calculator afecteaza DANTURA. Vezi aici cum

CITESTE SI: Leacuri de la BUNICA pentru durerea de MASEA

4. Suc de ceapa/usturoi
Sigur ai in casa o ceapa sau un catel de usturoi. Aste e foarte bine, pentru ca atunci cand te vei confrunta cu durerile de dinti, vei avea un remediu natural la indemana. Stoarce o ceapa si imbiba o bucatica de tifon (sau vata) in sucul obtinut. Aplica tifonul pe dintele cu problema, apoi lasa-l sa actioneze 30 de minute. Procedeul este acelasi in cazul usturoiului, deoarece acesta are efect calmant.

Mai stii si alte remedii pentru a trata durile de dinti imediat? Spune-ne in comentarii!

Sursa foto: featuresdental.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Ingrijirea dintilor

To Top