Connect with us

Revistateo.ro

Dieta si Sport

Cum să reduci colesterolul

Rezultatele studiului nu demonstrează că oamenii ar trebui să adauge pur şi simplu fructele de avocado în dietelor lor, iar colesterolul va dispărea ca prin minune. Mai exact, acest studiu arată că fructele de avocado incluse într-un regim alimentar sănătos au redus nivelului colesterolului de tip LDL (lipoproteine cu densitate scăzută).
„Oamenii nu trebuie doar să adauge un avocado dietei, ci ar fi foarte bine să adauge un astfel de fruct unui regim alimentar sănătos”, a declarat Penny Kris-Etherton, preşedinte al Comitetului pentru Nutriţie al American Heart Association.
Oamenii ar trebui să adopte o dietă sănătoasă pentru a-şi scădea riscul de îmbolnăvire de maladii cardiovasculare, notează Kris-Etherton şi colegii săi în publicaţia Journal of the American Heart Association.
Astfel, doar între 5 şi 6% din calorii ar trebui să provină din surse de acizi graşi saturaţi, ce se găsesc în alimente precum brânza, untul şi carnea grasă. În loc de grăsimi saturate, oamenii ar trebui să se axeze pe consumul de alimente bogate în acizi graşi mononesaturaţi şi polinesaturaţi.
O altă cercetare publicată anterior a descoperit că dieta mediteraneană, bogată în acizi graşi mononesaturaţi, proveniţi din uleiul de măsline extravirgin şi mai multe tipuri de nuci, scade riscul de probleme cardiovasculare majore, atacuri vasculare cerebrale şi infarct, cu circa 30% în decurs de cinci ani .
Fructele de avocado sunt cea mai bună sursă de acizi graşi mononesaturaţi, dar conţin şi alţi compuşi benefici, cum ar fi vitamine, minerale şi fibre, potrivit studiului citat de Reuters.
Cercetătoarea a mai declarat că este posibil ca oamenii să beneficieze de aceleaşi efecte pozitive consumând alte legume, fructe şi nuci similare cu fructul de avocado. Aceasta a sfătuit persoanele care doresc să urmeze o dietă să analizeze mai întâi alimentele pe care obişnuiesc să le consume.
„Efectuaţi o evaluare a dietei pe care o aveţi în prezent, vedeţi unde mai puteţi face schimbări şi porniţi de-acolo” , a spus Penny Kris-Etherton.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top