Connect with us

Revistateo.ro

În acest articol îți arătăm cum să faci acasă un dezinfectant natural din cimbru și oțet. Te poate ajuta să elimini bacteriile din casă.

Life

Cum să faci acasă dezinfectant din cimbru și oțet

Dezinfectantul din cimbru și oțet poate fi folosit pentru a curăța suprafețele din bucătărie, în special. Este natural și te ajută să scapi de bacteriile de pe suprafețele pe care gătești. Află din rândurile de mai jos cum se prepară și care sunt proprietățile celor două ingrediente naturale ce intră în compoziția dezinfectantului.

Cum să faci acasă dezinfectant din cimbru și oțet

Cimbrul și oțetul au rolul de a preveni apariția bacteriilor, dar și a infecțiilor. Sunt două ingrediente naturale, deci efectele secundare nu sunt des întâlnite atunci când folosești cele două pruduse pentru a curăța suprafețele.

Este bine să folosești soluții făcute din produse naturale deoarece acestea nu conțin substanțe chimice, așa cum se întâmplă în cazul produselor din comerț.

Pentru a pregăti acest dezinfectant, ai nevoie de următoarele ingrediente: 240 de ml de oțet alb, o mână de cimbru (poate fi proaspăt sau uscat). De asemenea, ai nevoie de un sfert de linguriță de săpun lichid și 600 de ml de apă.

Dezinfectantul se pregătește ușor. Înainte de toate, pune la fiert apa. Când începe să fiarbă, adaugă cimbrul. Dă focul mic, apoi acoperă vasul. Ați putea include în acest amestec și alte plante. Cele recomandate sunt cuișoarele și oregano. Amestecul se lasă la fiert timp de o oră. După aceea, lichidul obținut se va lăsa la răcit. Când se răcește amestecul, trebuie strecurat, iar lichidul pus într-o sticlă cu pulverizator. La final se adaugă săpunul lichid, după care se pune și oțetul. Pentru ca amestecul acela să se omogenizeze, trebuie să pui capacul și să agiți bine sticla.

CITEȘTE ȘI: Aplica doua picaturi din aceasta solutie, iar auzul tau va fi mai bun ca niciodata

CITEȘTE ȘI: SOLUȚIE DE LA BUNICA pentru a elimina mucegaiul din casă

Poți folosi amestecul atunci când faci curat în casă. Este util în special atunci când faci curat în bucătărie. Te poate ajuta să dezinfectezi suprafețele pe care le folosești pentru gătit.

Așadar, poți folosi un dezinfectant natural pentru a curăța suprafețele din bucătărie. Se pregătește ușor și este util.

Sursă foto: pixabay.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Life

To Top