Connect with us

Revistateo.ro

Cum să adaugi mai multă vitamina D în dieta ta

Sanatate

Cum să adaugi mai multă vitamina D în dieta ta

Vitamina D este prezentă în mod natural în foarte puține alimente, iar cel mai bogat dintre acestea este cu siguranță peștele gras, cum ar fi somonul, heringul sau sardinele. Somonul este binecunoscut pentru aportul mare de proteine și acizi grași omega 3 pe care îl oferă organismului, însă totodată îți va aduce și un surplus de vitamina D. Include-l în dieta ta cel puțin o dată pe săptămână și asigură-te că optezi pentru somonul sălbatic, nu pentru cel crescut în crescătorie.

CITEȘTE ȘI: ALIMENTE CARE COMBAT EFECTUL NOCIV AL RAZELOR UV

Ciupercile sunt la fel de indicate, fiind un ingredient slab caloric, însă bogat în nutrienți esențiali printre care și vitamina D. Consumă-le în salate, ca topping pe paste sau în omelta de la micul dejun. Alege orice sortiment dorești și consumă-le de cel puțin două ori pe săptămână.

Ouăle sunt o sursă grozavă de vitamina D, așa că fă din omletă o variantă de bază pentru micul dejun. Deși au un conținut mare de colesterol, ouăle nu vor crește nivelul de colesterol din organism. Este esențial să folosești tot oul, deoarece vitamina D se află preponderent ăn gălbenuș. Laptele și brânza ricotta trebuie să facă parte din alimentația ta de cel puțin 2-3 ori pe săptămână, așa că nu le evita.

Tonul este și el o variantă versatilă prin care poți adăuga un surplus de vitamina D la dieta ta zilnică. Combină-l în salate, asezonează-l cu lămâie sau servește-l în sandvișuri. Dacă optezi pentru conserve, alege tonul conservat în suc propriu, deoarece acesta își păstrează mai bine proprietățile. Pe lângă ton, ficatul de vită este o opțiune grozavă, deoarece pe lângă vitamina D conține aminoacizi, vitamina, minerale și proteine esențiale pentru organism.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top