Connect with us

Revistateo.ro

Stiai că somonul poate fi toxic pentru organism? Deși are numeroase substanțe nutritive, poate fi plin de toxine. Ai mare grijă!

Sanatate

Somonul poate fi toxic pentru organism

Dacă te numeri printre cei care consumă somon, este bine să știi cum să îl alegi și de ce poate fi toxic pentru organism. Sunt anumimte informații pe care poate nu le știai. Acest pește, deși conține numeroase substanțe nutritive, îți poate pune în pericol sănătatea. Află detaliile din rândurile de mai jos.

Somonul poate fi toxic pentru organism

Potrivit unor studii, somonul de crescătorie se deosebește de cel sălbatic în ceea ce privește compoziția nutrițională. Somonul de crescătorie poate fi toxic, așa că ai mare grijă atunci când îl cumperi.

Se pare că muncitorii din crescătoriile de somon pun în apă un pesticid extrem de puternic. Ei chiar poartă măști și costume speciale pentru a se proteja împotriva efectelor nocive pe care le au aceste substanțe chimice care sunt folosite cu scopul de a curăța rezervoarele de apă. Astfel se îndepărtează paraziții din acele locuri. În urma acestui proces, chiar și somonul devine toxic deoarece intră în contact cu acele substanțe chimice.

Se pare că somonul norvegian este cel mai toxic. Acest lucru se întâmplă în condițiile în care în Norvegia această industrie ocupă locul al doilea ca venit.

CITEȘTE ȘI: File de somon cu seminte de chimen si loboda cu file de anchois sub sare

CITEȘTE ȘI: Penne cu vodka si somon afumat

Așadar, somonul, deși este recomandat datorită substanțelor nutritive pe care le conține, trebuie ales cu grijă. Asta deoarece, așa cum am văzut în rândurile de mai sus, poate fi toxic din cauza substanțelor chimice cu care intră în contact. Chiar și cei care muncesc în crescătoriile de somon folosesc un echipament special pentru a se proteja de impactul pe care substanțele acelea îl au asupra corpului.

Nu trebuie să renunți la consumul de somon, însă este bine să îl alegi cu mai multă atenție data viitoare. În felul acesta te asiguri că nu vei avea probleme de sănătate în urma consumului acestui tip de pește, considerat benefic pentru organism.

Sursă foto: pixabay.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top