Connect with us

Revistateo.ro

Cum poți preveni răceala în această iarnă

Stiri

Cum poți preveni răceala în această iarnă

Trebuie să începem cu pașii de bază pentru a preveni apariția răcelii și mai apoi, dacă este necesar, putem să ne întărim sistemul imunitar prin diverse alte metode. Haideți să vedem cum poți preveni răceala în această iarnă!

Spălatul pe mâini este un obicei banal, însă ar trebui să recunoaștem că nu o facem pe cât de des ar trebui și, mai ales, că mulți dintre noi nu știu să o facă în mod corect. Deși majoritatea oamenilor știu că trebuie să-și păstreze mereu mâinile curate, studiile arată că doar 50% dintre femei fac acest lucru înainte să părăsească toaleta. Să nu uităm că nu este suficient să ne spălăm superficial, 10 secunde cu puțin săpun și multă apă. Pentru o curățarea corectă a mâinilor este nevoie de cel puțin 2 minute în care să vă spălați cu multă spumă și să vă fracați mâinile foarte bine.

Nu renunțați la sport pe timpul iernii. Deși multe persoane cred contrariul, este extrem de benefic să faceți antrenamente în aer liber, chiar dacă temperaturile sunt mai scăzute. Aerul rece nu te îmbolnăvește atât timp cât ești bine îmbrăcat și nu respiri cu gura deschisă. Dacă totuși nu îți face plăcere, încearcă să mergi la sală sau să faci scurte atrenamente acasă. Orice ar fi, nu renunța la mișcare, deoarece este cel mai bun mijloc de prevenire a bolilor și infecțiilor.

Dormiți! Studiile arată că lipsa de odihnă slăbește organismul, implicit și sistemul imunitar și vă face mult mai predispuși la acțiunea virușilor. De asemenea, stresul este inamicul numărul 1 al sistemului imunitar, așa că relaxează-te și oferă-ți momente de liniște după zilele încărcate.

Odată cu sosirea iernii, multe persoane din jurul vostru vor fi deoseori răcite. Cel mai bun mod de a îndepărta microbii este să dezinfectați suprafețele din jur și lucrurile personale cum sunt telefonul mobil, tastatura calculatorului și mânerele de la uși. Folosiți alcool sanitar sau soluții speciale care se găsesc în comerț. Evitați suprafețele publice cum ar fi mânerele din autobuz.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top