Connect with us

Revistateo.ro

Cum poți folosi liliacul pentru a trata pietrele la rinichi

Naturiste

Cum poți folosi liliacul pentru a trata pietrele la rinichi

Liliacul are numeroase întrebuințări atât în cosmetică cât și în tratarea anumitor boli precum bolile renale, astmul, problemele căilor respiratorii, durerile coloanei vetebrale. Liliacul se numără printre cei mai renumiți arbori ornamentali care înfloresc primăvara. Parfumul florilor sale ne ademenește în fiecare zi din această perioadă, însă puțini dintre noi știu cât de eficiente pot fi aceste flori minunate.

CITEȘTE ȘI: INGREDIENTE DELICIOASE CU CARE SĂ ÎȚI EXFOLIEZI BUZELE

Liliacul are ciorchini grei de flori albe, roz sau violet și senumără printre cele mai benefice plante medicinale. Suntem obișnuiți să așezăm florile de liliac în vază pentru a ne împrospăta aerul din cameră, însă ce ar fi dacă le-am folosi și în alte scopuri? Atât florile cât și frunzele liliacului pot fi utilizate în diferite tratamente naturiste.

Liliacul este un puternic antifungic și astrigent, eliminând eficient infecțiile și bacteriile din organism. Fierbe câteva frunze de liliac în lapte dulce și apoi șterge fața cu o dischetă înmuiată în acest amestec. Pielea ta va avea o culoare uniformă, va fi mult mai catifelată și petele vor dispărea. Pe lângă asta, cu ceaiul de liliac poți trata rapid zgârieturile, rănile superficiale, iritațiile.

Cea mai importantă proprietatea a liliacului este aceea de a trata bolile renale. Bea infuzie de liliac dacă ai pietre la rinichi, suferi de bronșită, infecții ale tractului respirator sau chiar astm. Toate simptomele se vor diminua și te vei simți mult mai bine. Usucă în fiecare primăvară frunzele și florile de liliac și prepară ceaiuri care te vor ajuta să tratezi problemele hepatice și durerile reumatice. Atunci când te simți lipsită de energie, beau un astfel de ceai și te vei simți mult mai bine. Îl poți consuma și atunci când suferi de anxietate sau insomnie.

Atentie! Remediile naturiste sunt adjuvante în tratamentul acestor boli. Este indicat să urmați un tratament complex, la recomandarea medicului, înainte de toate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top