Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Cum opresti sa vina menstruatia, pentru o perioada indelungata. Nu este vorba despre sarcina

Fiecare femeie s-a confruntat, macar o data, cu acea perioada delicata a lunii, care s-a suprapus perfect cu un eveniment in care trebuia sa nu aiba aceasta grija.

O nunta, un botez sau o vacanta iti poate fi ruinata atunci cand esti in perioada menstruatiei, caci trebuie sa ai grija cu ce te imbraci si sa nu ai parte de evenimente neplacuta.

Migrenele severe, durerile de spate si de abdomen sunt nelipsite pentru unele femei, iar altele timp de cateva zile nici nu se pot ridica din pat si isi doresc sa se termine mai repede chinul.

Ei bine, de ani de zile, se cauta solutii pentru a opri menstruatia. Sarcina este una dintre ele, insa nimenin nu vrea sa fie insarcinata la nesfarsit, pana la menopauza. Una dintre cele mai populare metode este administrarea continua a pastilelor contraceptive, fara sa se faca pauza de sapte zile dintre ele.

Cum opresti sa vina menstruatia pentru o perioada indelungata. Nu este vorba despre sarcina

Cercetatorii au studiat cum mai putine cicluri menstruale ar putea imbunatati viata multor femei, atunci cand au slujbe dificile.

Femeile care lucreaza in armata si in zone de razboi au folosit pastile anticonceptionale in timpul deplasarilor pentru a nu mai avea problema menstruatiei in bazele militare. De asemenea, sportivele de performanta apeleaza la aceasta metoda, pentru a scapa de dureri.

Si femeile astronaut au folosit aceasta tehnica si au ales pe perioada zborului in spatiu sa suprime menstruatia cu pastilele contraceptive.

Chiar daca poate parea ceva sigur, acest lucru nu ar trebui facut prea des, caci se creeaza un dezechilibru hormonal major.

Intr-un alt studiu, 89% dintre persoanele care au incercat aceasta metoda de oprire a menstruatiei au declarat ca au fost ingrijorate de faptul ca ar putea sa le afecteze sanatatea pe termen lung, in timp ce 66 % au dezvaluit ca acea oprire a menstruatiei nu a fost resimtita ca fiind naturala.

Este adevarat faptul ca femeile nu au un ciclu menstrual regulat, insa daca acest lucru nu se intampla, ar trebui sa vada un medic imediat, pentru a vedea care sunt cauzele. De asemenea, durerile intense ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru a merge la medic.

De asemenea, mai exista si niste inele vaginale care functioneaza pe acelasi principiu ca si pastilele contraceptive si contin estrogen si progesteron si pot fi folosite pentru a opri menstruatia.

Pe piata sunt si injectii care ajuta la rarirea menstrelor si la prevenirea unei sarcini.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top