Connect with us

Revistateo.ro

Cum îndepărtezi petele de machiaj de pe haine. Ştiai aceste trucuri?

Stiri

Cum îndepărtezi petele de machiaj de pe haine. Ştiai aceste trucuri?

Ştiai că poţi îndepărta petele de machiaj cu ajutorul acestor trucuri simple?

Cu siguranţă ai şi tu parte de dimineţi în care te grăbeşti şi reuşeşti „ca prin minune” să pătezi bluza preferată cu fond de ten sau fard. Există soluţii minune care te salvează în aceste zile proaste. Iată câteva ditnre ele!

Petele de concealer, fond de ten sau blush sunt cele mai frustrante, deoarece se îndepărtează foarte greu. Deseori gulerele cămăşilor şi eşarfele rămân pătate de la fondul de ten de pe gât şi linia maxilarului. Pentru a curăţa hainele care s-au murdărit trebuie să amesteci detergent lichid de vase cu apă călduţă şi să înmoi rufele în acest amestec. Acesta acţionează foarte eficient deoarece majoritatea cosmeticelor conţin uleiuri care reţin produsul pe materialele sensibile.

CITEŞTE ŞI: TOP 7 TIPURI DE PETE ŞI CUM LE SCOŢI DIN HAINE

Rujul este îndepărtat foarte uşor cu fixativ. Trebuie să pulverizezi o cantitate mică pe pată şi să laşi să acţioneze 5 minute. Clăteşte apoi haina cu apă călduţă. Pata va dispărea ca prin minune! Nu ai fixativ la îndemână? Alcoolul sanitar îţi va veni în ajutor. Amestecă-l cu o cantitate egală de apă şi tamponează uşor petele. Evită totuşi să foloseşti această soluţie pe hainele de culoare albă.

Petele de rimel sunt cele mai persistente, mai ales dacă este vorba despre un produs rezistent la apă. Ele pot fi îndepărtate numai cu demachiant, însă trebuie să acţionezi cu foarte mare grijă. Nu freca prea tare căci rişti să măreşti pata. Creionul de ochi şi tuşul pot fi îndepărtate în acelaşi mod de pe haine.

Sursa foto: bustle.com

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top