Connect with us

Revistateo.ro

Cum il convingi pe copil sa manance legume

Stil de viata

Cum il convingi pe copil sa manance legume

Cand esti mic, dulciurile si alimentele care contin cele mai nesanatoase E-uri capata prioritate. Un organism sanatos se formeaza in timp, iar lipsa vitaminelor si nutrientilor esentiali din legume se vad abia la maturitate. Dragi parinti, stim ca este foarte greu sa va faceti copilul sa manance legume si speram ca sfaturile de mai jos sa va ajute.

Cum iti convingi copilul sa manance legume

Stim ca poate fi un efort ce poate durea secole. E greu sa introduci o masa verde in alimentatia copilului tau, dar nu e imposibil.

1. Puterea cuvantului

Un studiu recent a aratat ca micutii trebuie incurajati sa manance sanatos cu tot felul de analogii prin care sa le demonstram ca le intelegem universul. De pilda, daca ii spui micutului ca morcovii il vor ajuta sa vada mai bine, nu il vei convinge. Daca ii vei spune ca vederea lor va avea puterea razelor X din desenele animate, s-ar putea sa functioneze.

2. Forta inamicului

Daca faci o comparatie intre chipsuri si legume, spunandu-i ca chipsurile vor sa ii atace organele si nu vor mai putea sa se joace toata ziua pe afara, vor vedea in legumele din farfurie aliati puternici pentru ei. Sa le vorbesti copiilor despre joaca si sa introduci alimentatia nesanatoasa in acest context este o reteta de succes de fiecare data.

3. Fa-o atractiv!

Restaurantele stiu cum sa isi atraga clientii: dichisesc atat de bine alimentele din farfurie incat, chiar si daca nu iti plac anumite preparate, felul in care arata pe platou te va face sa gusti macar. Poti taia morcovii sub forma de stelute sau inimioare. Cand va dori sa manance morcovi sau gulie iti va cere o steluta. Daca iti va spune des ca vrea sa manance o inimioara portocalie, ti-ai atins scopul.

4. Chestiune de orientare

Sunt multi parinti debusolati cand merg la cumparaturi. Nu gasesc tot timpul legume proaspete, iar asupra multora planeaza suspiciuni: sunt de import, deci sunt proaste, adica sunt injectate. Daca ii explici copilului tau cat de greu ti-a fost sa gasesti spanacul lui Popeye Marinarul, inventand chiar o poveste, va manca in mod cert.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top