Connect with us

Revistateo.ro

Cum faci cel mai bun odorizant de camera natural. Iata 5 variante grozave!

Stil de viata

Cum faci cel mai bun odorizant de camera natural. Iata 5 variante grozave!

Un odorizant de camera natural are mult mai multe beneficii decat unul din comert. Acesta va improspata aerul si iti va imbunatati starea de spirit in mod considerabil. Acum poti aduce aromele tale favorite in casa, fara sa fie nevoie sa respiri substante chimice care iti afecteaza organismul. Iata 5 variante naturale de care te vei indragosti!

1. Mar si scortisoara. Daca iti plac aromele intense, acest odorizant de camera natural este ideal pentru tine. Tot ce trebuie sa faci este sa tai cateva felii de mar si sa le pui intr-un borcan de sicla curat. Adauga apa peste ele si pune in acelasi recipient si cateva bete de scortisoara, stelute de anason si 2-3 cuisoare.

2. Citrice. Vrei o aroma mai fresh, casa iti schimbe instant starea de spirit? Taie cateva felii de lamaie si cateva de portocala. Umple borcanul cu apa si adauga un fir de rzomarin proaspat si cateva picaturi de esenta de vanilie. Aromele se vor imbina perfect!

3. Lamaie si menta. Este un parfum deosebit, o combinatie pe care nu o intalnesti foarte des. Trebuie sa combini 2-3 frunze de menta, cu 3 felii groase de lamaie si o crenguta de cimbru. Poti adauga si cateva picaturi de esenta de vanilie. Toarna apa peste toate ingrdientele si aseaza borcanul in orice colt al casei.

4. Ghimbir si migdale. Este una dintre cele mai placute arome, discreta si totusi atragatoare. Ai nevoie de doua felii groase de portocala, cateva feliute de ghimbir si 5 picaturi de ulei de migdale. Impreuna se vor transforma intr-un parfum incantator.

5. Castraveti si lemongrass. Daca vrei sa elimini mirosurile neplacute taie un castravete felii si aseaza-l intr-un borcan de sticla. Toarna apa si apoi adauga lemongrass si 2-3 frunze de busuioc proaspat. Aerul se va curata rapid.

sursa foto: shutterstock

BONUS: Cum sa-ti faci odorizant de baie cu doar 4 ingrediente

Vrei un odorizant de baie cu adevarat eficient? Daca niciun produs din cele pe care le folosesti nu elimina mirosul neplacut din baia ta, iata o metoda casnica pe care putina lume o stie.

Cu tehnica de mai jos vei spune adio mirosurilor urate din baia ta. In plus, acest odorizant de baie 100% natural poate fi folosit si la curatarea chiuvetei, a capacului de toaleta sau a cazii.

Ingrediente necesare pentru un odorizant de baie natural

– 150 grame de bicarbonat de sodiu;

– 50 ml de suc de lamaie proaspat;

– o lingura de peroxid de hidrogen (il gasesti in orice farmacie);

– o jumatate de lingura de otet de mere.

Iata cum se face:

1. Toarna bicarbonatul de sodiu intr-un bol de sticla, iar dupa acea pune si sucul de lamaie.

2. Combina peroxidul de hidrogen si otetul intr-un alt recipient pana se omogenizeaza.

3. Amesteca apoi solutia obtinuta la punctul trei cu bicarbonatul si sucul de lamaie.

4. Cand odorizantul tau capata un aspect mai dens, imparte-l in cupe micute care vor fi folosite pentru curatarea toaletei si aerisirea baii.

Cum sa-ti faci odorizant de baie cu doar 4 ingrediente

5. Atentie, trebuie sa lasi bulgarasii odorizanti sa se usuce timp de 4 ore, preferabil in timpul noptii.
Poate ca prepararea acestor odorizante ti se pare greu de dus la capat, insa este o solutie ieftina si eficienta in timp.

Nu vei mai fi nevoita sa arunci o gramada de bani pe anumite solutii de improspatare a aerului.
Pont: Poti parfuma bilele care seamana cu niste sapunuri mici.

Cum sa-ti faci odorizant de baie cu doar 4 ingrediente

La ce te ajuta:

– Improspateaza aerul din baie eliminand mirosurile neplacute si umezeala;

– Odorizantul homemade este eficient in prevenirea si combaterea mucegaiului;

– Poti curata cu odorizantul facut de tine cada, gresia, peretii, toaleta, chiuveta si pana si masina de spalat daca s-a depus mizerie pe suprafata ei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top