Connect with us

Revistateo.ro

De ce sa renunti la odorizantele de camera

Stil de viata

De ce sa renunti la odorizantele de camera

Odorizantele de camera se gasesc in foarte multe locuinte si sunt extrem de practice. Totusi, exista cateva motive pentru a renunta la ele cat mai curand!

Multi oameni le folosesc pentru a improspata atmosfera din casa, dar si pentru a se relaxa. Fie ca optezi pentru odorizante de camera, lumanari parfumate, sau geluri parfumate, ar trebui sa stai putin pe ganduri inainte de a le achizitiona.

Odorizantele de camera pot crea o astmosfera foarte placuta si iti pot da impresia de aer curat, proaspat. Ei bine, afla ca te inseli amarnic cu aceasta impresie. Aceste produse nu fac nimic altceva decat sa incarce aerul din camera cu substante chimice. Toate contin o serie de substante toxice care, inhalate in mod constant, pot conduce la aparitia astmului, a problemelor hormonale, a problemelor pulmonare si chiar a cancerului.

CITESTE SI: CE NU STIAI DESPRE STRANUT

CITESTE SI: CUM ITI FACI HAINELE SA ARATE CA NOI

Spre exemplu, este suficient sa ai in casa astfel de produse parfumate doar de decor (geluri, lumanari, flori uscate si tratate chimic, etc). Prin simpla lor evaporare ele elimina in aerul din casa substante chimice cu efect nociv. Cele mai des folosite ingrediente pentru fabricarea acestor produse sunt substante pe care probabil nici nu le poti pronunta si care nu au niciun beneficiu pentru organismul nostru. Desigur, poate fi grozav sa ai in camera un parfum de levantica, dar la fel de bine poti apela la un ulei esential, care este mult mai benefic.

Femeile insarcinate trebuie sa aiba mare grija si sa evite intrutotul folosirea produselor de acest tip, intrucat ele pot cauza dereglari hormonale care se vor solda cu probleme de dezvoltare a fatului. Exista cazuri in care chimicalele inhalate de mama au provocat malformatii ale copilului. Totodata, persoanele care sufera de astm sau bronsita nu trebuie sa aiba in preajma lor odorizantele de camera. Daca simti neaparat nevoia de parfum in casa, foloseste uleiuri esentiale in cantitati mici sau plante care improspateaza atmosfera.

Sursa foto: healthyloot.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top