Connect with us

Revistateo.ro

Cum ar fi aratat Romania cu Regina Ana in fruntea tarii

Inedit

Cum ar fi aratat Romania cu Regina Ana in fruntea tarii

Fostul consultant al Casei Regala, Lucian Iorga, care a cunoscut-o indeaproape pe Regina Ana a vorbit despre rolul important pe care l-a jucat Majestatea Sa in istoria Romaniei si cum ar fi aratat Romania cu ea in fruntea tarii.

„Nu am avut sansa de o avea regina incoronata, a fost totusi regina noastra. O regina nu numai nobila, nu numai prin nastere, sigur ca avea o origine spectaculoasa, stramosi, regi, rude de imparati, dar si prin aceasta autentica noblete, dragoste pentru Romania, o dragoste invatata de la distanta. Va dati seama ca nu a putut vedea Romania decat foarte tarziu.

Intalnirea cu Romania a fost, de fapt, o regasire, nu o descoperire de la zero. E formidabila dedicatia si energia pe care le-a investit in a cunoaste in detaliu tara si locuitorii. A calatorit foarte mult in tara si i-a tratat regal asa cum oamenii nu prea fusesera obisnuiti pe aici. Farmecul si naturaletea i-au cucerit pe romani. Acest curaj de a fi acolo unde e nevoie de tine, de a face anumite sacrificii pentru a-i reprezenta pe romani. (…)

„Cu Regina Ana, ar fi fost mult mai bine”

Fara fractura comunista, fara distrugerea pe care acest regim aberant le-a adus in Romania am fi fost mult mai bine, ne-ar fi fost mult mai bine si am fi fost mult mai buni la randul nostru.

ALTE STIRI IN LEGATURA CU REGINA ANA:

>> CINE A FOST REGINA ANA
>> ULTIMUL GEST FACUT DE REGELE MIHAI PENTRU REGINA ANA
>> DETALIILE NESTIUTE DESPRE VIATA REGINEI ANA

Chipul nostru ar fi fost mult mai luminos si mai agreabil. Am avut cateva regine exceptionale, Elisabeta, Carmen Silva, Maria, Elena, iata… Asta este cursul vietii. Regina Ana se alatura acestei galerii luminoase a reginelor mari ale Romaniei”, a declarat Lucian Iorga la Antena 3.

Sora regretatului Corneliu Coposu a cunoscut-o pe Regina Ana

Rodica Coposu, sora lui Corneliu Coposu: „Regina Ana reprezenta o persoana exceptionala, in afara de faptul ca era regina. Ii datoram tot respectul cuvenit. I-am aratat toata dragostea noastra pentru ca a fost o persoana atat de calda. Niciodata nu a facut caz de calitatea pe care o avea de regina si s-a purtat ca un om obisnuit, apropiat de sufletele oamenilor.

Regretam din toata inima ca ne-a parasit si il rugam pe Dumnezeu sa ii dea odihna cea vesnica pe care o merita dupa viata ei plina de lucruri, de incercari, carora le-a facut fata cu zambetul pe buze. Ne-am simtit onorate sora mea si cu mine ca am cunoscut-o si am putut sta de vorba cu Majestatea Sa”, a declarat aceasta la acelasi post de televiziune.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top