Connect with us

Revistateo.ro

Cum ai grija de sanatatea ta in timpul unei calatorii

Sanatate

Cum ai grija de sanatatea ta in timpul unei calatorii

Tu stii cum ai grija de sanatatea ta in timpul unei excursii? Calatoriile pot fi obositoare si pot accentua anumite simptome ale unor boli pe care nu le-ai depistat inca.

Iata ce trebuie sa faci pentru sanatatea ta in timpul unei calatorii

Indiferent de durata si scopul calatoriei, principalul lucru pe care trebuie sa il ai in vedere este relaxarea. Exista multe moduri in care iti poti incarca bateriile si iti poti ajuta organismul sa fie ferit de boli.

Unele afectiuni se instaleaza latent si, pentru a le stopa evolutia, e bine sa tinem cont de anumite lucruri pe care le facem intr-o excursie.

Fie ca e vorba de iarna sau vara, in fiecare sezon trebuie sa fim atenti la ce mancam in voiaj precum si ce activitati avem in plan.

1. Mananca sanatos de trei ori pe zi. E adevarat ca poate nu ai timp pentru ca te ‘fura’ peisajul si ai multe obiective turistice de vazut, dar asta nu e o scuza. Intr-o excursie consumi, de regula, de doua ori mai multa energie fata de o zi normala. Fast-food-urile sunt tentante, insa nu sunt varianta ideala pentru a face fata unei excursii. Fa-ti niste sandwichuri de acasa daca locul in care mergi nu abunda de hrana sanatoasa.

2. Fa miscare! Daca esti la munte, profita de aerul curat si fa exercitii la prima ora a zilei. Plamanii si inima iti vor multumi din plin.

3. Bea apa daca faci o drumetie mai… anevoioasa. Iti va fi tare sete la un drum pe munte. Trebuie sa te hidratezi cat de des poti, mai ales daca ai in program o tura cu telecabina.

CITESTE SI: Cum te mentii sanatoasa iarna

4. Danseaza. Profita de zilele tale de vacanta. Dansul tine la distanta bolile cardiovasculare si este cea mai buna forma de combatere a stresului si a depresiei pe care o resimti dupa ce te intorci din nou la viata de zi cu zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top