Connect with us

Revistateo.ro

Crochete cu branza

Retete

Crochete cu branza

Francezii sunt recunoscuti pentru arta lor culinara. Reusesc sa ne surprinda cu fiecare reteta, iar cele mai multe specialitati ale lor includ branza: fie ca e mucegaita, extrem de sarata sau usor dulce, ocupa tot timpul un loc important la masa.

Am aflat cum se fac crochetele cu branza de la o frantuzoaica. Iata reteta:

Ingrediente pentru crochete cu branza

  • – 450 grame de branza Mozzarella;
  • – jumatate de cana de pesmet;
  • – 2 oua;
  • – 3 lingurite de lapte;
  • – doua picaturi de ulei floarea soarelui pentru prajit;
  • – 40 grame de usturoi pisat;
  • – 50 de grame de frunze de patrunjel.

1. Pune branza la foc mic, la topit, intr-un vas separat, si apoi amesteca pana e calda si moale cu usturoiul si patrunjelul. Pune apoi branza mozzarella cu usturoi si patrunjel la rece pentru a se intari, ca sa o poti folosi apoi pentru crochete.

2. Dupa ce s-a intarit (poate dura cateva ore bune, timp in care poti merge la cumparaturi sau te poti apuca de alte activitati restante), pregateste tigaia. Pune ulei la incins si, separat, amesteca laptele si ouale intr-un vas.

3. Intr-un alt vas pune pesmetul. Taie branza bucati ca sa o treci prin ou si apoi prim pesmet, iar la final din nou prin ou.

4. Pune crochetele in tigaie pana capata o culoare portocalie spre auriu. Cand s-au rumenit, scoate-le din tigaie. Poti servi crochetele cu piure de cartofi, orez sau sos picant. Pofta buna!

Rețetă de brânză topită de casă. Rețetă ușoară și sănătoasă

Brânza din comerț este sănătoasă, dar dacă vom citi pe amgalaj vom realiza că nu este 100% sănătoasă. Iată cum să înveți să pregătești brânză topită de casă!

Ingrediente de care ai nevoie

  • – 500 grame brânză de vaci
  • – 25 grame unt
  • – o linguriță rasă de sare
  • – o linguriță rasă de bicarbonat

Mod de preparare

La început se amestecă bicarbonatul cu brânza. Cu ajutorul unui tel pentru piure se amestecă brânza cu bicarbonatul. Este important ca brânza folosită să fie foarte bine scursă de zer. Apoi se adaugă sarea și untul. După ce toate ingredientele au fost amestecate bine se pune la bain marie. Se amestecă până grânza devine lichidă.

După ce luați oala de pe foc, puneți brânza topită într-un recipient. O lăsați să se răcească, apoi se pune la frigider câteva ore. Poftă bună!

Citeste si: Ce se întâmplă dacă mănânci 3 boabe de piper pe stomacul gol

Piperul negru este foarte bun pentru digestie. Doar 3 boabe de piper consumate dimineața pe stomacul gol pot preveni o serie de probleme de sănătate, spun experții.

Piperul conține chavicină, o rășină picantă cu role de a mări producția de salivă. Are acțiune dezinfectantă și analgezică locală, ceea ce îl face util în lupta cu bronșita, laringita.

Piperul desfundă cel mai bine nasul atunci când ești rănit, așa că e indicat să îl consumi cu încredere.

Mai mult, piperul are proprietăți antibiotice și antiparazitare reducând fermentația în stomac. Piperul poate fi asociat cu coriandrul sau ceaiul de ghimbir pentru cei care nu suportă gustul.

Piperul dă gust mâncărurilor, mai ales celor dietetice. Are rolul de a stimula arderea grăsimilor și de a accelera metabolismul.

Atenție! Piperul este contraindicat celor care au afecțiuni digestive sau renale. Așadar, dacă vă știți cu aceste probleme, evitați acest ingredient!

Iată care sunt diferențele între piperul alb și cel negru

Aât piperul alb, cât și cel negru, sunt ingrediente comune în fiecare bucătărie. Dacă ești de părere că se diferențiază doar prin culoare, te înșeli.

În general utilizăm mai mult piperul negru, dar dacă l-am folosi și pe cel alb mai des care ar fi diferența? Iată cele mai importante aspecte care desebesc aceste două condimente!

1. Diferențe de procesare. Atât piperul alb, cât și cel negru, sunt fructe ale plantei Piper Nigrum, care se găsește în Africa de Sud.

Aceste două tipuri de piper diferă prin modul în care au fost procesate. Boabele de negre sunt culese atunci când sunt aproape coapte și se usucă la soare. Acest proces formează stratul negru de la exterior.

Pe de cealaltă parte, boabele albe sunt lăsate să se coacă pe plantă, iar apoi sunt așezate în pungi cu apă pentru câteva zile, în scopul de a se forma un strat exterior moale. Abia apoi sunt expuse la soare, pentru a se usca.

2. Diferențe de aromă. Piperul negru și cel alb se înrudesc în anumite privințe, dar diferența de aromă îndepărtează aceste două condimente cu adevărat. Piperul negru este mult mai puternic decât cel alb, care este foarte subtil.

3. Conținutul de uleiuri esențiale. Este dovedit că piperul negru este mult bogat în uleiuri esențiale (aproximativ 3% din compoziție), față de piperul alb.

4. Întrebuințările medicinale. Piperul alb este folosit în terapii ayurvedice antice și se utilizează în tratamentul artritei, a malariei, constipației și a durerilor articulare.

De asemenea, este benefic în tratarea intoxicațiilor alimentare, a greții și a holerei. Este utilizat pe o scară mult mai largă decât piperul negru.

5. Alergii. S-a demonstrat că persoanele alergice la piper ca un întreg, reacționează mai rău la piperul negru. Acest lucru se datorează în primul rând faptului că piperul alb reprezintă semințele plantei, în timp ce piperul negru este fructul întreg. Boabele negre sunt mai intense și provoacă alergii mai puternice.

Știați că există aceste deosebiri?

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Retete

To Top