Connect with us

Revistateo.ro

DSP Arges a publicat luni rezultatele anchetei in criza bebelusilor bolnavi, dupa ce a analizat probele de apa si de lapte praf.

Inedit

Criza bebelusilor bolnavi: Rezultatele anchetei DSP Arges

Ancheta facuta de Directia de Sanatate Publica (DSP) Arges in criza bebelusilor bolnavi a scos la iveala faptul ca apa recoltata de la domiciliile copiilor internati era potabila in aproape toate cazurile.

DSP Arges a informat, luni, ca niciun copil din judet nu a fost transferat la spitalele din Bucuresti, in ultimele patru zile, cu boala diareica grava.

​”Restul pacientilor prezenti la unitatile sanitare din judetul Arges in ultimele 24 de ore, se incadreaza in media zilnica, specifica sezonului, diagnosticele fiind variate, caracteristice varstei”, precizeaza DSP Arges, conform Mediafax.

Probele recoltate de la domiciliul copiilor internati la unitatile medicale din Capitala, de la spitalul de Pediatrie din Pitesti, arata ca apa din retea si imbuteliata, folosita la preparea hranei bebelusilor inainte de imbolnavire, era potabila. Singurele exceptii in acest caz au fost probele colectate de la o gospodarie din Maracineni si de la un izvor public din Stefanesti.

CITESTE SI: Criza bebelusilor bolnavi din Arges: Inca un copil a murit

CITESTE SI: Cazul bebelusilor bolnavi din Arges: Anchetatorii vor sa deshumeze trupul fetitei moarte. Ce spun parintii

In ambele cazuri parintii au declarat ca apa este folosita doar „la prepararea supelor” sau ca nu a fost folosita.

DSP Arges a mai precizat ca probele de lapte praf recoltate din farmacii „corespund standardelor in vigoare” si ca „microaeroflora” Spitalului de Pediatrie Pitesti „se incadreaza in limite normale”.

Criza bebelusilor bolnavi din Arges a mai facut o victima luni dimineata. Un copil internat la spitalul „Marie Curie” din Bucuresti a murit din cauza unei grave infectii digestive si a dus numarul celor decedati la doi. Zece bebelusi sunt continuare internati, din care patru in stare grava.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top