Connect with us

Revistateo.ro

Cosmarurile: 5 lucruri pe care trebuie sa le stii

Stil de viata

Cosmarurile: 5 lucruri pe care trebuie sa le stii

Conform studiilor, cosmarurile apar mai des in cazul adultilor decat in cazul copiilor. Motivele pentru care ele fac parte din viata noastra sunt nenumarate si teoriile formate pe baza acestora sunt la fel de multe. Cercetarile in domeniu demonstreaza ca riscul de a avea un cosmar creste atunci cand mananci foarte condimentat inainte de culcare, cand suferi de anxietate si depresie sau cand esti foarte ingrijorat. Iata ce trebuie sa stii despre cosmaruri!

1. Majoritatea cosmarurilor sunt cauzate de anxietate. Un studiu recent efectuat la Tufts University a analizat visele si cosmarurile unor grupuri de americani in urma atacurilor din 9/11. Astfel au descoperit ca acest eveniment nefericit a cauzat foarte multe traume si au dat nastere unei stari de anxietate care este permanent prezenta. Cel putin asta reflecta cosmarurile pe care toti subiectii le au.

CITESTE SI: AI VISAT BOALA? UITE CE INSEAMNA

CITESTE SI: 8 LUCRURI PE CARE LE VEI REGRETA LA BATRANETE

2. Cand ai un cosmar nu te poti misca si nu poti tipa. In timpul fazei de somn in care apare cosmarul singurii muschi care sunt activi sunt cei ai globilor oculari si cei pe care ii folosim pentru a respira.

3. Femeile au mai multe cosmaruri decat barbatii. Acest lucru poate fi corelat cu faptul ca femeile intampina mai des stari de anxietate si au mai multe frici. De aceea visele lor sunt si mult mai intense, parand extrem de reale.

4. Cosmarurile te pregatesc adesea pentru situatii inspaimantatoare cu care te-ai putea confrunta in viata reala. Un cosmar este o modalitate prin care creierul se pregateste sa faca fata anumitor situatii sau evenimente de care tie iti este teama.

5. Iti poti controla cosmarurile. Da, este posibil, insa ai nevoie de foarte multa practica. Exista persoane care isi pot controla visele, insa imediat ce isi dau seama ca viseaza, se trezesc. Sunt anumite forme de terapie care te pot invata sa iti controlezi cosmarurile si astfel sa depasesti traumele din viata ta.

sursa foto: 123rf.com

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top