Connect with us

Revistateo.ro

Copiii bolnavi plătesc pentru păcatele părinților? Ce spune părintele Constantin Necula

Credinta

Copiii bolnavi plătesc pentru păcatele părinților? Ce spune părintele Constantin Necula

Multă vreme, în mentalul popular, oamenii spuneau că un copil bolnav este plata păcatelor părinților și a strămoșilor săi. Se spunea faptul că păcatele se moștenesc până la a șaptea generațiek, iar copiii plăteau pentru păcatele părinților.

Și în zilele noastre, există mulți oameni care încă mai cred acest lucru. Părintele Constantin Necula, cunoscut pentru părerile sale sincere cu privire la învățăturile din Biblie, a vorbit despre acest subiect delicat.

Conform părintelui Necula, citat de www.doxologia.ro, această teorie nu mai are susținere în zilele noastre. În viziunea sa, boala copiilor nu este o plată pentru nimic, ci semnul biruinței lui Hristos.

Părinții mănâncă aguridă și copiilor li se strepezesc dinții” era valabil doar până la Hristos. Cele mai bune lecții despre Înviere le-am primit în spitalele de copii bolnavi. Să nu râdeți niciodată de copiii bolnavi, boala lor nu este plata păcatelor părinților, ci este semnul biruinței lui Hristos.

Mergeți înainte, iubiți-vă copiii, rușinați-vă doar de atât: că ceilalți nu înțeleg cât este de greu… Nimic nu-i mai onorant decât o familie care-și duce crucea suferinței copilului lor până înaintea lui Hristos. Hristos e odihna noastră!”

Sfatul părintelui Necula pentru părinții care au copiii bolnavi

Boala copilului nu trebuie să fie privită ca o povară pentru părinți. Nu este o penitență, este cea mai ușoară cale spre mântuirea sufletului copilului și părintelui. Și niciun părinte n-ar trebui să se rușineze de boala copilului.

Citește și: Ce se întâmplă cu femeile care fură bărbații altor femei. Ce scrie în Biblie

Părintele Constantin Necula explică de ce trebuie să duci cu demnitate crucea bolii copilului:

„Un copil fără părinți se cheamă orfan, o soție fără soț se cheamă văduvă, un soț fără soție se cheamă văduv. Dar un părinte care și-a pierdut copilul nu are nume… este asemenea Tatălui din Ceruri, Care L-a dat pe Hristos pentru lume. Luați-vă soți curajoși, nu din ăștia care calcă de două ori într-un loc și cred că-i sârbă!

Toată lumea crede că dacă stă și se roagă, vine Făt-Frumos călare pe calul alb. Ieșiți pe stradă, dați mâna, împrieteniți-vă și spuneți-le din când în când că nu sunteți chiar acritura care păreți…!”, a mai spus părintele Constantin Necula.

2 Comments

2 Comments

  1. Elvis dorneanu

    2018-07-21T22:13:45+03:00 at 2018-07-21T22:13:45+03:00

    Necula, un cazut in plasa spurcata a ecumenismului. Va da el socoteala in ziua Domnului Iisus Hristos.

  2. Sorin

    2018-07-22T11:26:05+03:00 at 2018-07-22T11:26:05+03:00

    Nu doar cei bolnavi plătesc prostia părinților, ci toți ceilalți…Chiar credeți ca trăim sub grija cuiva care ne mângâie pe creștet când avem probleme, așa cum ne învăța balivernele religiei despre „Domnul”? Avea dreptate Voltaire :” Religia a apărut atunci când primul ticălos l-a întâlnit pe primul prost”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Credinta

To Top