Connect with us

Revistateo.ro

Preotul Constantin Necula, despre femeile care se machiază la biserică

Credinta

Preotul Constantin Necula, despre femeile care se machiază la biserică

Foarte multe femei aleg ca zilnic să aplice machiaj. Unele dintre ele vor să acopere niște defecte ale tenului, iar altele aleg să își „sculpteze” chipul cu ajutorul iluminatorului și al unor produse care conturează fața în numai câteva secunde.

Oricare ar fi motivul pentru fiecare femeie alege să se machieze zilnic, oamenii bisericii nu privesc cu ochi buni această practică. În învățăturile creștine, se spune că femeile nu trebuie să intre în biserică purtând machiaj și nici dacă au capul descoperit.

Părintele Constantin Necula, unul dintre cei mai cunoscuți preoți de la noi, a explicat de ce machiajul este considerat un adevărat păcat și de ce ar trebui să renunțăm la el măcar atunci când intrăm în Biserică.

„Omul, fiind chipul slavei lui Dumnezeu, orice adaos sau scădere din el duce la o demonetizare a lui ca persoană. Se pierde ceva din identitate […] Cred că, pe măsură ce ne machiem, uităm să ne aducem aminte că machiajul ține de împărăția inversă a îndumnezeirii. Pe măsură ce te apropii de chipul lui Hristos, chipul tău se șterge și se aseamănă cu chipul lui Hristos!

De aceea seamănă preoții între ei, pentru că chipul lor seamănă cu icoanele, iar icoanele seamănă cu Dumnezeu. […] Pe măsură ce femeile vor să se individualizeze, fără îndoială că… se individualizează, nu mai seamănă cu nimic! Uneori, nu mai seamănă chiar cu nimic omenesc.

 

[…] Pe de altă parte, există o doză de bun simț, peste care, dacă se trece, este lezată inclusiv frumusețea feminină. În fond, o fată care se machiază recunoaște că să machiază ca să arate mai frumoasă. Deci, în esență, fără machiaj e urâtă. Asta e o urmare a unui com­plex. Iar cum complexele au la bază păcate, trebuie să caute ce anume este păcat în ea, încât să aibă nevoie de adjuvantul acesta pentru a merge mai departe.”

Preotul Constantin Necula, despre “machiajul bărbaților”

Credeai că numai femeile poartă machiaj? Nu, și bărbații fac acest lucru, doar că în alt sens. Preotul Constantin Necula lămurește: Să știți că nici bărbații nu sunt mai departe de femei la machiaj! Doar că ei nu se machiază cu tot felul de artificii de genul acesta. Ei își cumpără mașini cât mai puternice, telefoane cât mai șmechere, […] , ceasuri cât mai sofisticate […]” .

Ce spune părintele Necula despre femeile machiate în biserică 

Părintele Necula spune că femeile machiate au voie să intre în biserică.

„Pe mine mă deranjează când, din cauza machiajului, fetele sunt scoase afară din biserică. Domnișoarelor și doamnelor care vă machiați, nu există anatemă pentru machiaj! Cine vă spune că nu aveți ce căuta în biserică pentru că vă machiați, acela greșește. Acela nu are ce căuta în biserică, pentru că nu a înțeles că și machiații se pot mântui. Cu o singură condiție: să se demachieze la timp…”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Credinta

To Top