Connect with us

Revistateo.ro

Naturiste

Condimentul care te scapa de raceala

Bobocii unor flori roz, venerate de indonezieni, sunt extraordinari pentru combaterea racelii. Atunci cand bobocii devin uscati capata o culoare maro si sunt extraordinari pentru febra si frisoane.

Condimentul care combate raceala are un miros placut si este utilizat in numeroase retete culinare. Merge de minune si in vinul fiert.

Planta din care se obtin bobocii creste in mai multe locuri de pe planeta. Originara din Indonezia, planta creste atat in Asia cat si in Africa (in special in estul continentului).

Cuisoarele contin vitamina C, magneziu, calciu, mangan si Omega 3. Cuisoarele ajuta organismul sa fie mai puternic in fata toxinelor avand un puternic rol antiinflamator.

Acestea reduc febra. Introduse in ceai, revigoreaza din plin sistemul imunitar si te scapa de frisoane. Cuisoarele sunt folosite si pentru alte afectiuni, nu doar raceala.

CITESTE SI: 6 beneficii nebanuite ale CUISOARELOR. Incearca punctul 3 chiar astazi!

CITESTE SI: Un remediu de pe vremea bunicii te scapa de raceala. Vezi cum prepari un inhalant pentru sinuzita!

Iata la ce sunt bune cuisoarele:

1. DURERILE DE DINTI

Cuisoarele contin eugenol, iar acest component important are un efect antimicrobian. Tamponeaza o bucata de vata cu ulei de cuisoare si tine-o pe zona dureroasa (poate sa fie gingia sau dintele). Aceasta solutie calmeaza durerea insuportabila de dinti in doar 3 minute.

2. INFLAMATII

Cuisoarele contin un ulei volatil cu puternice proprietati antiinflamatorii. Aplicat pe zona cu probleme (inclusiv arsuri), uleiul de cuisoare ajuta la calmea durerilor acestora in momentul in care te atingi de diferite obiecte. Cuisoarele pot fi folosite si in cazurile de reumatism sau artrita, sub forma unor cataplasme sau bai calde.

3. INFECTII RESPIRATORII

Daca ti-e rosu gatul din cauza unor iritatii produse de bacteriile din mediul inconjurator, beai ceai de cuisoare!

4. ASTM

Persoanele care au probleme astmatice pot reduce din simptomele suparatoare ale acestei boli cu infuzie de cuisoare.

Cum se prepara ceaiul de cuisoare:

– Adauga 3-4 cuisoare macinate intr-o cana de apa fierbinte si lasa bautura la infuzat timp de 10-15 minute.

Cum se bea:

– Bea doua cesti de ceai de cuisoare in fiecare zi, dimineata si seara. Poti adauga in ceaiul de cuisoare felii de lamaie taiate subtiri sau de coaja de portocala. Capata un gust delicios si sunt excelente pentru problemele respiratorii. Iti vor desfunda nasul imediat, spun specialistii in remedii naturiste.

Sursa foto: saudecuidar.pt

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top