Connect with us

Revistateo.ro

COLESTEROLUL RĂU, redus cu 40% cu aceste 6 alimente

Stiri

COLESTEROLUL RĂU, redus cu 40% cu aceste 6 alimente

OVĂZUL
Nu degeaba nutriționiștii recomandă consumul de ovăz la principala masă a zilei (care este micul dejun și nu prânzul). Dacă mănânci în fiecare dimineață, timp de 6 săptămâni, ovăz cu iaurt natural sau simplu, vei reduce colesterolul rău (LDL) cu până la 5,3%. Cum se întâmplă asta? În mod natural! Fulgii de ovăz conține beta-glucan, o substanță care absoarbe colesterolul rău din sânge.

SOMONUL
Se știe că peștii conțin acizi grași Omega 3, iar aceștia sunt sperietorii bolilor de inimă. Omega 3 combate colesterolul rău, prin reducerea acestuia. Acest lucru se întâmplă, potrivit cercetătorilor, prin procesul de ridicare a colesterolului bun cu circa 4% la un consum regulat de produse din pește, atunci când grăsimile saturate sunt înlocuite cu Omega-3. Tot pentru a combate colesterolul rău se pot mânca și sardine sau hering.

NUCILE
42 de grame de miez de nucă pe zi, timp de 6 zile = colesterol rău redus cu 5,4%! Iar asta o spun specialiștii, într-un studiu publicat recent în American Journal of Clinical Nutrition. Dacă se prelungește consumul de nuci până la o lună, colesterolul rău ajunge să fie redus cu până la 9,3%.

CEAIUL VERDE/ CEAIUL NEGRU
Ceaiurile negru și verde combat colesterolul rău din sânge datorită antioxidanților pe care îi conțin. Ceaiul negru este și mai eficient decât ceaiul verde, reducând până la 10% din grăsimile acumulate în sânge. Și asta, în doar trei săptămâni.

FASOLEA
Dacă adaugi câteva boabe de fasole în supă, reduci colesterolul cu până la 10% cât ai zice pește. Potrivit cercetătorilor de la Arizona State University Polytechnic, fibrele din fasole încetinesc rata și gradul de absorbție al colesterolului din anumite alimente.

USTUROIUL
Usturoiul este un adevărat miracol medicinal, fiind un panaceu universal. Cu ajutorul usturoiului poți trata infecțiile (curățând sângele), poți reduce tensiunea arterială sau să eviți formarea cheagurilor de sânge. Usturoiul, datorită puterilor sale antioxidante, împiedică grăsimea să se depună pe artere.

Făcând un calcul, dacă vei consuma toate alimentele mai sus menționate, vei reduce colesterolul rău din sânge cu până la aproape 40%!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top