Connect with us

Revistateo.ro

Cod portocaliu si cod galben de inundatii pana pe 13 octombrie

Stiri

Cod portocaliu si cod galben de inundatii pana pe 13 octombrie

Meteorologii anunta potopul in urma ploilor din ultimele zile. Directia pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului de Interne a emis doua avertizari valabile de astazi si de maine pana pe 13 octombrie: un cod portocaliu si unul galben de inundatii. Vizate sunt mai multe judete.

Cod portocaliu de inundatii in 9 judete

Codul vizeaza judetele Bacau, Constanta, Galati, Harghita, Iasi, Neamt, Tulcea, Vaslui si Vrancea. Acesta intra in vigoare de maine, 12 octombrie, de la ora 6 dimineata pana joi, 13 octombrie, ora 6.

In acest interval se vor produce fenomene cu intensitate mare, iar gospodariile romanilor sunt puse in pericole. Zonele vizate sunt: raurile din bazinele hidrografice Trotus superior si afluentii (judetele Harghita, Neamt si Bacau), Barlad superior si afluentii sai, afluentii mici ai Prutului aferenti sectorului aval si raurile din Dobrogea.

Cod galben de inundatii in 18 judete

Codul galben este valabil de astazi, de la ora 18, pana pe 13 octombrie, ora 16. Judetele avertizate sunt: Arges, Bacau, Brasov, Buzau, Constanta, Dambovita, Galati, Harghita, Iasi, Neamt, Prahova, Sibiu, Suceava, Tulcea, Vaslui, Valcea si Vrancea.

Raurile vizate sunt: Olt, cu bazinul superior si afluentii, bazinul superior al Argesului, bazinul superior al Ialomitei si afluentii, bazinul superior din Buzau si afluentii, afluentii Prutului si raurile din Dobrogea. Sunt afectate toate bazinele hidrografice din judetele amintite mai sus, precum si localitatile asezate in apropierea celor mai mari rauri si a afluentilor acestora.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top